Εύβοια: Δωρέαν Παπ τεστ και γυναικολογικός έλεγχος στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου – Μπούρτζι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Δωρέαν Παπ τεστ και γυναικολογικός έλεγχος στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου – Μπούρτζι

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις μαίες του Κ.Υ. Χαλκίδας και την γυναικολόγο κα Καζάνη Αικατερίνη, κατόπιν ραντεβού.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί το δεύτερο σε συχνότητα γυναικολογικό καρκίνο παγκοσμίως, μετά τον καρκίνο του μαστού. Μπορεί να εμφανιστεί από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής, μέχρι τη γεροντική ηλικία. Η συχνότητά του διαφέρει από χώρα σε χώρα και εξαρτάται από τους παράγοντες κινδύνου, καθώς και από την προσέλευση του πληθυσμού στον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο.

Παρά την υψηλή νοσηρότητα και θνητότητα, ο καρκίνος του τραχήλου ανήκει στις κακοήθειες που μπορούν να προληφθούν και, εφόσον διαγνωστούν έγκαιρα, να θεραπευτούν.

Το Τεστ Παπανικολάου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Είναι μια προληπτική δοκιμασία ελέγχου της υγείας του τραχήλου που ανιχνεύει με επιτυχία κύτταρα ενδεικτικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ή κύτταρα που μπορεί μελλοντικά να εξελιχθούν σε καρκινικά κύτταρα.

Στα πλαίσια λοιπόν της πρόληψης του γυναικολογικού καρκίνου και μετά την εξαιρετική συνεργασία των τελευταίων ετών του Κ.Υ.Χαλκίδας  με την ενορία Αγ. Νικολάου (Μπούρτζι) της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος στις 15/9 και 16/9 θα πραγματοποιηθούν δωρεάν λήψεις τεστ Παπανικολάου και γυναικολογικός έλεγχος και για τις ώρες 8πμ-2μμ, στο πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου- Μπούρτζι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις μαίες του Κ.Υ. Χαλκίδας και την γυναικολόγο κα Καζάνη Αικατερίνη, κατόπιν ραντεβού.

(Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης του covid 19)

Τηλ. Επικ. 6944741660 (Τζουμακίδου Φωτεινή,μαία MSc)

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr