Εύβοια: Επιστολή της Κοινότητας Κύμης για τον καθαρισμό ρεμάτων και τις επισκευές αγροτικής οδοποιίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Επιστολή της Κοινότητας Κύμης για τον καθαρισμό ρεμάτων και τις επισκευές αγροτικής οδοποιίας

Με επιστολή ο πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης ζητάει ενημέρωση για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί οι εργασίες που είχαν ανατεθεί σε εργολάβο πριν από 4 μήνες

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης, ΤΣΥ Άγγελος Μαργέλης, Αντιστράτηγος ε.α ζητάει ενημέρωση σχετικά με τις εργασίες επισκευών στην αγροτική οδοποιία καθώς και τον καθαρισμό ρεμάτων που είχαν ανατεθεί σε εργολάβο, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα, τέσσερις μήνες μετά.

«Όπως γνωρίζετε η ΠΣΕ ανέθεσε σε εργολάβο τον καθαρισμό των ρεμάτων της Κοινότητας Κύμης και ο οποίος επισκέφθηκε το χώρους εργασίας μαζί με συνεργάτη του.

Έκτοτε και μετά την παρέλευση τεσσάρων(4) μηνών, καμία εργασία δεν έχει γίνει. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι τα ρέματα έχουν να καθαριστούν από το 2019, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εργασία λόγο των κατολισθήσεων στην περιοχή Στομίου, κατάσταση είναι τουλάχιστον δυσάρεστη.

  1. Όπως επίσης γνωρίζετε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, αλλά και στον Προυπολογισμό του έτους 2022, προβλέπονται στη ζώνη ευθύνης της Κοινότητας Κύμης, εργασίες αγροτικής οδοποιίας, για ανάγκες διέλευσης εξοχικών κατοικιών αλλά και διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης.

  1. Μέχρι τώρα ουδεμία ανάλογη εργασία έχει πραγματοποιηθεί, αγροτικής ή δασικής οδοποιίας, παρά του ότι σε όμορες κοινότητες, σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί, όπως φαίνεται από φωτογραφίες στα ΜΜΕ και δηλώσεις αρμοδίων.

  1. Επί πλέον κατά την αυτοψία ο εργολάβος διευκρίνισε ότι η ΠΣΕ δεν πραγματοποιεί εργασίες εντός αστικού ιστού. Παρά ταύτα τα ρέματα είτε εντός είτε εκτός αστικού ιστού πρέπει να καθαριστούν και θα πρέπει ο Δήμος με την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολιτική προστασία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

  1. Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες από ΠΣΕ αλλά και Δήμο λαμβάνοντας υπόψη και τις ποινικές ευθύνες από μη εκτέλεση των προβλεπόμενων έργων

Ο Πρόεδρος της Κοιν. Κύμης

 ΤΣΥ Άγγελος Μαργέλης

Αντιστράτηγος ε.α.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr