Εύβοια: Έτσι κινήθηκε η εστίαση τα Χριστούγεννα  – Τι έγινε με τους ελέγχους από την ΕΛ. ΑΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Έτσι κινήθηκε η εστίαση τα Χριστούγεννα – Τι έγινε με τους ελέγχους από την ΕΛ. ΑΣ.

Το διήμερο των Χριστουγέννων έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο κλάδο

Κορονοϊός – Εύβοια: Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι της αστυνομίας τα Χριστούγεννα στα καταστήματα εστίασης του Νομού.

Ο πρόεδρος του σωματείου εστίασης ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ  μίλησε στο evima.gr για το πως κινήθηκε ο κλάδος αλλά και για τους ελέγχους της ελληνικής αστυνομίας.

«Το διήμερο των Χριστουγέννων έδωσε μια νότα αισιοδοξίας στο κλάδο που υποφέρει από τα συνεχή περιοριστικά μέτρα καθώς κινήθηκε σε επίπεδα του 2019 με αρκετά καλό τζίρο για το σύνολο των καταστημάτων. Οι έλεγχοι της αστυνομίας που διαμηνύε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ήταν συνεχόμενη καθόλη την διάρκεια των δυο ημερών με την συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποδεικνύοντας την ευσυνειδησία των συναδέλφων στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας. Ελπίζω το διήμερο της πρωτοχρονιάς να είναι εξίσου καλό για να μπορέσουν οι συνάδελφοι να μειώσουν μέρος της τεράστιας ζημιάς που τους έχει επιφέρει η πανδημία. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο καλή χρόνια με υγεία και γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ευθυμίου.

Ωστόσο μια πρώτη εικόνα για τα μέτρα που έπονται, δηλαδή μετά τις  3 Ιανουαρίου επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η βασική κατηγορία παρέμβασης που θα αφορούν τα μέτρα και που έχουν προτείνει οι ειδικοί έχει να κάνει συνολικά με το κομμάτι της βραδινής διασκέδασης, όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, και όχι της εστίασης. Μάλιστα, η χρονική διάρκεια των μέτρων προσανατολίζεται να είναι 15 ημέρες.

Τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι των ειδικών προβλέπουν:

  • Κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων.
  • Τα μπαρ και η εστίαση να κλείνουν στις 23:00 ή στις 00:00.
  • Αύξηση της τηλεργασίας ως 50%.
  • Χωρίς την παρουσία θεατών η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων ή με πληρότητα 10%.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr