Εύβοια: Η βαθιά πίστη βοήθησε τον μικρό Ιωάννη Ιάκωβο – Το βίντεο που το αποδεικνύει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Η βαθιά πίστη βοήθησε τον μικρό Ιωάννη Ιάκωβο – Το βίντεο που το αποδεικνύει

Συγκλονίζει η δύναμη ψυχής της οικογένειας του μικρού Ιωάννη Ιάκωβου από την Εύβοια που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία

Η ιστορία του μικρού Ιωάννη-Ιάκωβου από την Χαλκίδα έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Πριν από δύο χρόνια παρακολουθούσαμε την ιστορία της μικρής Άννας-Ιωάννας, η οποία έπασχε από νωτιαία μυϊκή ατροφία, την ίδια ασθένεια από την οποία πάσχει και ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ, που την ίδια περίοδο είχε μεταβεί για την θεραπεία στην Αμερική.

Δύο χρόνια μετά ο Ιωάννης-Ιάκωβος, αδελφός της Άννας-Ιωάννας γεννήθηκε με την ίδια ασθένεια, ενώ είχε διαγνωστεί ήδη από τη μήτρα.

Η μητέρα του μικρού προχώρησε σε μία ανάρτηση που συγκλονίζει:

«Ιωάννης Ιάκωβος 6 μισή μηνών Sma τύπος 1 Μια μέρα πριν την γονιδιακή σωτήρια θεραπεία για το παιδί μας μια παιδίατρος του παίδων ειχε το θρασσος να με ρωτήσει για πιο λόγο δεν διέκοψα την κύηση εφόσον μάθαμε ότι έχει την ίδια νόσο με την αδερφούλα του..Αλλά είχε κ το θρασσος να με ρωτήσει αν το έκανα για λόγο θρησκευτικού η εμπιστεύομαι τόσο την επιστήμη 😵‍💫 Η απάντηση νομίζω θα της είναι σαφής αν δει αυτό το βίντεο η κυρία αυτή αλλά κ κάποιο άλλοι που είχατε την απορία.. Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ».

Τον Αύγουστο ο μικρός μάλιστα βαφτίστηκε στο μοναστήρι του οσίου Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια.

Μιλώντας αποκλειστικά στο evima.gr η μητέρα του μας είχε πει: «Ο μικρός πάσχει και αυτός από την ίδια νόσο. Έχει κάνει όμως την γονιδιακή θεραπεία 26 ημερών και τώρα που είναι εξίμιση μηνών δεν έχει κάποιο σύμπτωμα. Βαφτίστηκε στις 28 Αυγούστου στο μοναστήρι του οσίου Δαβιδ στη βόρεια Εύβοια και ονομάστηκε Ιωάννης Ιάκωβος. Το όνομα Ιωάννης το πήρε από τους παππούδες του και το όνομα Ιάκωβος από τον Άγιο».

Η νέα μανούλα έχει ως προστάτη της τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Πηγαίνει, μάλιστα, με τα πόδια από την Χαλκίδα για προσκύνημα, για την υγεία του παιδιού της. Σε αυτόν στέφεται και πάλι για βοήθεια.

Ο πατέρας της Άννας-Ιωάννας, Δημήτρης Μπενίσης, αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πως φοβόταν ότι το τρίτο του μωρό μπορεί να έχει την ίδια ασθένεια. Και βγήκε σωστός, γιατί πρόκειται για τον ακριβώς ίδιο τύπο. “Η διαφορά τώρα είναι, ότι η θεραπεία υπάρχει”, λέει ο ίδιος.

«Το μωρό μπορεί να λάβει την θεραπεία ήδη μέσα στον πρώτο μήνα από τη γέννησή του», είχε πει τότε για να προσθέσει, «Τώρα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένουμε, ούτε να κάνουμε τον ίδιο μεγάλο αγώνα.”

Το ζευγάρι, που είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια, δηλώνει πάντα έτοιμο για κάθε αγώνα και η μητέρα του μικρού Ιωάννη Ιάκωβου μας ενημέρωσε για τα ευχάριστα νέα σχετικά με τον γιο της, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει αναπτύξει κανένα σύμπτωμα της νόσου, μετά την λήψη της θεραπείας όταν ήταν ακόμα νεογέννητο βρέφος.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr