Εύβοια: Μόνο τον Αύγουστο κινήθηκε η εστίαση – Τεράστιο το πλήγμα από το ρεύμα και τις ελλείψεις στην αγορά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Μόνο τον Αύγουστο κινήθηκε η εστίαση – Τεράστιο το πλήγμα από το ρεύμα και τις ελλείψεις στην αγορά

Δύσκολα τα πράγματα στην εστίαση της Εύβοιας φέτος το καλοκαίρι με τον Αύγουστο να είναι ο μόνος μήνας που κινήθηκε η αγορά και μπήκαν κάποια επιπλέον χρήματα στα ταμεία. 

Προβληματισμός επικρατεί στους επιχειρηματίες στην εστίαση της Εύβοιας, καθώς μπορεί τον Αύγουστο να είναι σχετικά ικανοποιητική η εικόνα από την κίνηση, ωστόσο είναι και ο μοναδικός μήνας του καλοκαιριού που πήγε καλά για τα μαγαζιά.

Η Εύβοια ανέκαθεν αποτελούσε δημοφιλή προορισμό καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, κάτι το οποίο καθιστά εύκολη την μετακίνηση προς το νησί και τα μαγικά μέρη του.

Σύμφωνα όμως με επιχειρηματίες της εστίασης η κίνηση ήταν έως και 50% μειωμένη κατά τους πρώτους δύο μήνες του φετινού καλοκαιριού, Ιούνιο και Ιούλιο, ενώ ο Αύγουστος είναι ο μοναδικός μήνας κατά τον οποίο τα μαγαζιά δούλεψαν λίγο καλύτερα.

Και αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε τόσο καλά, καθώς όπως λένε μαγαζάτορες, ένας μήνας δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα και τις ανάγκες ενός ολόκληρου χρονου.

Η ακρίβεια και οι ελλείψεις μαστίζουν τις επιχειρήσεις, ενώ μεγάλο είναι το πλήγμα που έχουν δεχθεί από την ενεργειακή κρίση που έχει ξεσπάσει με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

Ο περσινός χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος, και ελπίζουν να μην ισχύσει το ίδιο και για τον φετινό, καθώς όπως λένε, παρά την κίνηση που υπάρχει αυτό τον μήνα, η κατανάλωση έχει μειωθεί, καθώς οι πελάτες δεν ξοδεύουν εύκολα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και αυξήσεις ακόμα και της τάξεως του 25% στον τιμοκατάλογο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr