Πάσχα 2022: Οι Ευβοιώτες γιορτάζουν επιστρέφοντας στις «παλιές καλές εποχές»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2022: Οι Ευβοιώτες γιορτάζουν επιστρέφοντας στις «παλιές καλές εποχές»

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η ύπαιθρος αποκτά και πάλι ζωή

Εύβοια: Γιορτάζουμε ξανά το Πάσχα στο χωριό…

Δύο χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας, η ύπαιθρος αποκτά και πάλι ζωή. Πολλοί κάτοικοι των μεγαλουπόλεων επιστρέφουν προσωρινά στους τόπους καταγωγής τους και γλεντούν μαζί με τους δικούς τους κοντά στην ανοιξιάτικη φύση, ύστερα από έναν παρατεταμένο και βαρύ χειμώνα.

Στη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, την Αχαΐα, την Ήπειρο και το Λασίθι, ούτε τα «υπόλοιπα του κορονοϊού», ούτε η ακρίβεια στα καύσιμα μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στην έξοδο για να γιορταστεί το φετινό Πάσχα στα χωριά.

Από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησαν οι μετακινήσεις και χθες έφτασαν και οι τελευταίοι εκδρομείς στους προορισμούς χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν γενικά καλές.

«Μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων ο κόσμος αξιοποίησε την δυνατότητα να επιστρέψει στα χωριά του» σημειώνει μιλώντας στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Χαρακτήρισε το φετινό Πάσχα ως «επιστροφή στις παλιές καλές εποχές, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 90%».

Στις αυλές των σπιτιών, σε κάθε γειτονιά γίνεται μια μεγάλη γιορτή, με σπιτικά εδέσματα, άφθονο κρασί, μουσικές και φυσικά το σούβλισμα του οβελία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στη Στερεά Ελλάδα Ηλία Μπουρμά «οι τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και τη Σκύρο παρουσιάζουν μία γενικά μια ικανοποιητική πληρότητα που είναι στο 80% σε σύγκριση με το 2019».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συμπληρώνει πως «στη Χαλκίδα και στην γύρω περιοχή η πληρότητα είναι στο 100%. Στη Ν. Εύβοια οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής γέμισαν όσες ξενοδοχειακές μονάδες άνοιξαν για το Πάσχα ενώ στη Β. Εύβοια η πληρότητα φτάνεις το 70%. Σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και Ευρυτανία ξεπερνά το 85%»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr