ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ποια σχολεία θα εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα ολοήμερου

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει πιλοτικά από το επόμενο σχολικό έτος σε 19 νηπιαγωγεία του νομού Εύβοιας
Εύβοια: Ποια σχολεία θα εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα ολοήμερου
Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά, τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά το επόμενο σχολικό έτος 2022-2023 το νέο πρόγραμμα ολοήμερου με ώρα λειτουργίας έως τις 5:30 μμ αντί 4:00μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Στην Εύβοια το πρόγραμμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά σε 19 νηπιαγωγεία του νομού, με την πλειοψηφία των σχολείων να είναι στο Δήμο Χαλκιδεών.

Τα κριτήρια τα οποία έλαβε υπόψη του το υπουργείο για την επιλογή των σχολικών μονάδων έχουν να κάνουν με τον αριθμό των μαθητών ανα σχολείο, τον αριθμό των μαθητών που φοιτούν ήδη σε ολοήμερα καθώς και τον αριθμό των λειτουργούντων ολοήμερων τμημάτων.

 

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα, δηλαδή σε σχεδόν 5.000 τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια.

 

Ο στόχος του προγράμματος: 

Ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω:

δραστηριοτήτων όπως: εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων
επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Υποστήριξη της οικογένειας

προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριοτων γονέων,
περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνοστο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο,
επέκταση των δωρεάν παροχών εκπαίδευσης.

Η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε σχετικά:

«Ανακοινώνουμε σήμερα τις σχολικές μονάδες που θα εφαρμόσουν από τη νέα σχολική χρονιά το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 μμ. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει διττή στόχευση: αφ’ ενός να εξασφαλίσει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας αναβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αφετέρου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, επιτυγχάνοντας μια μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ σχολικού ωραρίου και ωραρίου των εργαζόμενων γονέων.

Δημιουργούμε ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, με μαθητές που εκφράζονται δημιουργικά μέσα από νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Και με γονείς που μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στον εργασιακό βίο, απολαμβάνοντας πιο ποιοτικές παροχές από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση».

Δείτε ποια σχολεία της Εύβοιας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα:

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ