ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ποιος ήταν ο Ορέστης Παπαστρατής

Αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου η κηδεία του πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ
Εύβοια: Ποιος ήταν ο Ορέστης Παπαστρατής

Αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου θα κηδευτεί στον Άγιο Νικόλαο στη Χαλκίδα ο Ορέστης Παπαστρατής που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 16 Μαΐου σε ηλικία 97 ετών.

Γιος του Θρασύβουλου Παπαστρατή γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1925 ενώ σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση σε Ιταλία και Σουηδία, όπου μάλιστα αναγορεύτηκε διδάκτως της χειρουργικής. 

Έχει τιμηθεί με διάφορα παράσημε για την προσφορά του στην ιατρική.

Τη δεκαετία του 1960 διετέλεσε διευθυντής στη Β Χειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού, ενώ το 1967-68 μαζί με τον επίσης χειρουργό Αλέξανδρο Μάνο, ήταν οι γιατροί που είχαν υπ’ευθύνη τους τη νοσηλεία του Γεωργίου Παπανδρέου, καθότι βρισκόταν σε κατοίκον περιορισμό από τη χούντα.

Στις 31 Οκτωβρίου 1968 οι δύο γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε εγχείρηση του Γεωργίου Παπανδρέου, ωστόσο, παρόλες τις προσπάθειες τους εκείνος δεν άντεξε και τελικά τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου έφυγε από τη ζωή.

Ο Ορέστης Παπαστρατής διετέλεσε βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ για 15 χρόνια, από το 1981 έως και το 1996, ενώ από το 1986 έως το 1989 ήταν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας με υπουργό τον πρώην αξιωματικό του Στρατού Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ