Εύβοια: Προχωράει ο σχεδιασμός για το αλιευτικό καταφύγιο στο Μαρμάρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Προχωράει ο σχεδιασμός για το αλιευτικό καταφύγιο στο Μαρμάρι

Συνάντηση για την υλοποίηση του αλιευτικού καταφυγιου στο Μαρμάρι φορέων και υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Διαδικτυακή συνάντηση με τοπικούς φορείς  και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ο υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η υλοποίηση της κατασκευής νέου αλιευτικού καταφυγίου στο Μαρμάρι της Π. Ε. Εύβοιας, για την ένταξή του στο πρόγραμμα ΕΠΑλΘ του ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, ο καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας κ. Ιωάννης Χάλαρης και οι υπάλληλοι του ΕΠΑλΘ κ. Γιώργος Κατής και κα. Καλλιόπη Κόντσα.

Στην συζήτηση τέθηκε και η εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του Αλιευτικού καταφυγίου Λιχάδας.

Ο κ Κεδίκογλου στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε ως εμβληματικό το έργο στο Μαρμάρι, επισημαίνοντας πως πρόκειται για το πιο ασφαλές καταφύγιο σε όλο τον Νότιο Ευβοϊκό, αφού σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών είναι το προτιμότερο σημείο για τα σκάφη.

Παράλληλα ανέφερε πως, αξιώνει από τους συντάκτες της μελέτης ένταξης, η διαδικασία να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα, πριν τις 10 Απριλίου που λήγει η παράταση, έτσι ώστε να διορθωθούν έγκαιρα τυχόν αστοχίες.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι από το υπουργείο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν άμεσα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr