Εύβοια: Ρίγη συγκίνησης για τον μικρό Ιωάννη Ιάκωβο – Η ασθένεια και το τάμα στον Όσιο Δαυίδ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Ρίγη συγκίνησης για τον μικρό Ιωάννη Ιάκωβο – Η ασθένεια και το τάμα στον Όσιο Δαυίδ

Στο μοναστήρι του οσίου Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια βαφτίστηκε ο μικρός Ιωάννης Ιάκωβος που πάσχει από την ίδια ασθένεια με την αδελφή του Άννα-Ιωάννα

Βαφτίστηκε στο μοναστήρι του οσίου Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια ο μικρός αδελφός της Άννας – Ιωάννας που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο με την ιστορία της καθώς πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Το αγοράκι πήρε τα ονόματα Ιωάννης Ιάκωβος.

Μιλώντας αποκλειστικά στο evima.gr η μητέρα του ανέφερε πώς «Ο μικρός πάσχει και αυτός από την ίδια νόσο. Έχει κάνει όμως την γονιδιακή θεραπεία 26 ημερών και τώρα που είναι εξίμιση μηνών δεν έχει κάποιο σύμπτωμα. Βαφτίστηκε στις 28 Αυγούστου στο μοναστήρι του οσίου Δαβιδ στη βόρεια Εύβοια και ονομάστηκε Ιωάννης Ιάκωβος. Το όνομα Ιωάννης το πήρε από τους παππούδες του και το όνομα Ιάκωβος από τον Άγιο».

Πριν από περίπου ένα χρόνο η οικογένεια Μπενίση βρέθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στο STAR όπου μίλησε για το μωρό που περίμενε τότε αλλά και για την θεραπεία της Άννας-Ιωάννας.

Συγκεκριμένα οι γονείς ανέφεραν πως από τότε που η μικρή ξεκίνησε να λαμβάνει την απαραίτη θεραπεία για την σοβαρότατη αυτή γονιδιακή ασθένεια, άρχισαν να βλέπουν ένα “άλλο παιδί”, με σημάδια σπουδαίας βελτίωσης. Καθώς ξεκίνησε να στέκεται μόνη της και να τρώει μόνης της, αλλά και να πηγαίνει στην τουαλέτα, χάρη στο φάρμακο που χρειάστηκε να δώσουν αγώνα για να της χορηγηθεί.

Ο κ. Μπενίσης αποκάλυψε, ότι υπήρξαν πολλοί που έβαλαν εμπόδια, ώστε να καθυστερήσει η θεραπεία της μικρής. Ωστόσο, με την κινητοποίηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του απλού κόσμου, η Άννα-Ιωάννα κατάφερε τελικά να το λάβει και μάλιστα στην Ελλάδα.

Η μαμά της Άννας-Ιωάννας, είχε πει τότε για το μωράκι που περίμενε, «Λόγω της Άννας-Ιωάννας κάναμε αμνιοπαρακέντηση. Στο άκουσμα των αποτελεσμάτων ήμουν για δύο ημέρες χάλια. Δεν πίστευα ότι θα μας ξανατύχει κάτι τέτοιο. Μετά το σοκ, όμως, άντλησα δύναμη από την Ιωάννα και την αδερφή της και είπα ‘θα τα καταφέρουμε’. Η επιστήμη έχει προχωρήσει».

Η νέα μανούλα έχει ως προστάτη της τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Πηγαίνει, μάλιστα, με τα πόδια από την Χαλκίδα για προσκύνημα, για την υγεία του παιδιού της. Σε αυτόν στέφεται και πάλι για βοήθεια.

Ο πατέρας της Άννας-Ιωάννας, Δημήτρης Μπενίσης, αποκάλυψε στην εκπομπή, πως φοβόταν ότι το τρίτο του μωρό μπορεί να έχει την ίδια ασθένεια. Και βγήκε σωστός, γιατί πρόκειται για τον ακριβώς ίδιο τύπο. “Η διαφορά τώρα είναι, ότι η θεραπεία υπάρχει”, λέει ο ίδιος.

«Το μωρό μπορεί να λάβει την θεραπεία ήδη μέσα στον πρώτο μήνα από τη γέννησή του», είχε πει τότε για να προσθέσει, «Τώρα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να περιμένουμε, ούτε να κάνουμε τον ίδιο μεγάλο αγώνα.”

Το ζευγάρι, που είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια, δηλώνει πάντα έτοιμο για κάθε αγώνα και η μητέρα του μικρού Ιωάννη Ιάκωβου μας ενημέρωσε για τα ευχάριστα νέα σχετικά με τον γιο της, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει αναπτύξει κανένα σύμπτωμα της νόσου, μετά την λήψη της θεραπείας όταν ήταν ακόμα νεογέννητο βρέφος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr