Εύβοια – SOS! μην απαντάτε σε «πλαστό» SMS τράπεζας – Τι λέει στο evima.gr γυναίκα που δέχθηκε αντίστοιχο SMS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια – SOS! μην απαντάτε σε «πλαστό» SMS τράπεζας – Τι λέει στο evima.gr γυναίκα που δέχθηκε αντίστοιχο SMS

Πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο evima.gr για παραπλανητικά μηνύματα που φτάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα και είναι δήθεν από τράπεζες.

Πολλές είναι οι καταγγελίες πολιτών που φτάνουν στο evima.gr για παραπλανητικά μηνύματα – πλαστά SMS που φτάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα και είναι δήθεν από τράπεζες. όπου διατηρούν λογαριασμό. Τελευταίο τους θύμα ήταν μια γυναίκα από την Θάσο.

Γυναίκα επιχερηματίας από το Αλιβέρι είναι μία από αυτούς που καταγγέλουν ότι δέχθηκε SMS την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στο κινητό της και την ενημέρωνε για μεταφορά χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της. Η συγκεκριμένη γυναίκα ευτυχώς δεν ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας.

<<Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για απατεώνες και έσπευσα να ενημερώσω την τράπεζα και την αστυνομία>>, είπε χαρακτηριστικά στο evima.gr αναφέροντας ότι το μήνυμα έγραφε ότι η  μεταφορά Χ ποσού έγινε κανονικά.

Άλλοι δυστυχώς ακολούθησαν τον υπερσύνδεσμο ο οποίος οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας και καταχώρησε τα απόρρητα προσωπικά τους στοιχεία με αποτέλεσμα να τους παραχωρήσουν με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στους λογαριασμού τους στους απατεώνες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μεταφέρουν χρήματα.

Τέλος η αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών και αναζητά τους δράστες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr