Εύβοια: Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών που έκλεψαν το μουσείο Αγίας Άννας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών που έκλεψαν το μουσείο Αγίας Άννας

Εύβοια: Πολύ κοντά στην σύλληψη των δραστών που λήστεψαν το Λαογραφικό Μουσείο  “Δημήτριος Σέττας”, στην Αγία Άννα βρίσκονται οι Αρχές.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Άγια Άννα καθώς το βράδυ της Δευτέρας, άγνωστοι εισέβαλαν στο Λαογραφικό Μουσείο  “Δημήτριος Σέττας” και απέσπασαν τα πολύ μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και συναισθηματικής αξίας αντικείμενα για το μουσείο και τον τόπο.

Οι δράστες έκλεψαν σημαντικά κειμήλια, όπως δύο σπαθιά, όπλα και μετάλλια, προερχόμενα από την εποχή της τουρκοκρατίας, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο evima.gr ο αντιδημαρχος Άγγελος Κωνσταντινάκης.

Οι κάτοικοι της Αγίας Άννας κάνουν έκκληση σε αυτούς που αφαίρεσαν τα αντικείμενα να τα επιστρέψουν καθώς, πρόκειται για κειμήλια μεγάλης ιστορικής αξίας για το μουσείο και τον τόπο.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε στους Δημότες μας πως την νύχτα έγινε κλοπή στο Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας “Δημήτριος Σέττας”. Εκλάπησαν πολύ σημαντικά αντικείμενα πολύ μεγάλης ιστορικής, πολιτιστικής και συναισθηματικής αξίας!!! Έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr