Εύβοια: Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ. ΑΝ απεργεί στις 10/6 στην πλατεία αγοράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ. ΑΝ απεργεί στις 10/6 στην πλατεία αγοράς

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ. ΑΝ απεργεί στις 10/6 στην πλατεία αγοράς

Το Σωματείο Εργαζομένων ΝΗ.ΣΕΛ. ΑΝ απεργεί στις 10/6 στην πλατεία αγοράς


Στις 10 Ιούνη όλοι απεργούμε! Δε θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω! Δε θα γίνουμε δούλοι που θα χαρίζουμε όλοι μας την ημέρα στο αφεντικό για ένα ξεροκόμματο. Δε θα τους παραδώσουμε τα σωματεία μας, το μόνο όπλο που έχουμε για να προστατεύουμε τη δουλειά μας.

Δεν είναι άλλος ένας νόμος, όπως οι προηγούμενοι, που θα μας αφαιρέσει κάτι ακόμα. Τώρα θέλουν στην κυριολεξία να μας ρουφήξουν τη ζωή. Να είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα. Θα περνάμε τη μέρα μας στο χώρο δουλειάς και τελικά θα έχουμε πληρωθεί ένα 8ωρο, ενώ ακόμα και στο σπίτι θα είμαστε σε διαθεσιμότητα, αν μας πάρουν τηλέφωνο να έρθουμε για δουλειά.

Δεν μπορούμε αυτή τη φορά να τηρήσουμε στάση αναμονής, γιατί μετά θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιδράσουμε. Το νομοσχέδιο, εκτός των άλλων, βάζει στο γύψο τα σωματεία, βάζοντας τεράστια εμπόδια στη δράση τους και στην πραγματοποίηση απεργίας, ενώ καταργούν, στην ουσία, την επιθεώρηση εργασίας, ως ένα ακόμα μέσο άμυνας, μετατρέποντάς την σε ανεξάρτητη αρχή.

Δεν είναι άλλη μια απεργία. Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί αυτή τη φορά, πως «δεν είναι για μένα αυτά, εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και το σπίτι μου».

Στις 10 του μήνα πρέπει να απεργήσουν και να βγουν στο δρόμο όλοι γιατί τώρα υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, το σπίτι μας, τα παιδιά μας. Γιατί αν δεν το κάνουμε τώρα, αύριο δε θα έχουμε τη δουλειά μας,γιατί αυτή θα έχει γίνει σκλαβιά και δεν θα έχουμε το σπίτι μας και τα παιδιά μας, γιατί δε θα μας βλέπουν.

Δεν μπορούμε να λέμε πως δεν αλλάζει τίποτα. Αν δεν μας φοβόντουσαν, όλα αυτά θα τα είχαν κάνει χρόνια τώρα, αλλά ήρθαν σαν τα ποντίκια στα μουλωχτά, να τα περάσουν μέσα στην πανδημία, γιατί αυτοί ξέρουν καλά πως εμείς, οι πολλοί που δουλεύουμε, έχουμε τη δύναμη. Πάνω από όλα να σκεφτούμε πως το 8ωρο το κέρδισαν οι παππούδες μας σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες και το πήραμε εμείς κληρονομιά. Δεν έχουμε το δικαίωμα να δώσουμε εμείς κληρονομιά στα παιδιά μας το 10ωρο, το 12ωρο, δουλειά και ζωή μαρτύριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr