Eύβοια: Σε εξέλιξη επισκεύες στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Το πλάνο των εργασιών αποκατάστασης
Ειδησεις ευβοια

Eύβοια: Σε εξέλιξη επισκεύες στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας- Το πλάνο των εργασιών αποκατάστασης

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στο ΕΠΑΛ της Χαλκίδας έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων το τελευταία διάστημα τόσο στην Εύβοια όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Eξελίξεις καταγράφονται σε ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαιτέρως την ευρύτερη κοινωνία της Εύβοιας καθώς ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές- βελτιωτικές εργασίες για το κτίριο του ΕΠΑΛ Χαλκίδας, η κατάσταση των υποδομών είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, στήθηκαν οι σκαλωσιές για την αποκατάσταση ζημιών τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εντός του κτιρίου γίνεται καθαίρεση των ρηγματώσεων δηλαδή επιδιόρθωση και αποκατάσταση των ρωγμών που είχαν εμφανιστεί σε τοίχους του.

Μετά από τις διαστάσεις που πήρε το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα των απαράδεκτων εγκαταστάσεων των ΕΠΑΛ Χαλκίδας και με εκπαιδευτικούς και μαθητές να διαμαρτύρονται έντονα καθώς θέτουν σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα καθημερινά, ο δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι το κτίριο μπήκε σε τροχιά επισκευών.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών και οι διαμαρτυρίες εργαζομένων αλλά και γονέων και κηδεμόνων για την επιτακτική ανάγκη επισκευής των υποδομών των σχολείων φαίνεται πως κινητοποίησαν τους υπευθύνους και έτσι οι άμεσες εργασίες επισκευών στο ΕΠΑΛ ξεκίνησαν την Πέμπτη 23 Μαρτίου, όπως προέκυψαν από την εξέλιξη της μελέτης στατικής επάρκειας και τους ελέγχους των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι επισκευές ξεκίνησαν από τις αίθουσες γραφείων των καθηγητών, των οποίων η χρήση έχει απαγορευτεί, με την με αρ. 1046/03-03-2023 απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες και έντονες ρηγματώσεις στις τοιχοποιίες.

Αμέσως μετά θα γίνουν εργασίες επισκευής των διαβρώσεων του φορέα, με αναστολείς και επισκευαστικά κονιάματα, καθώς και αποκατάσταση των ρηγματώσεων στους τοίχους πλήρωσης, με πλέγματα ενίσχυσης.

Να σημειωθεί ότι, η μελέτη στατικής επάρκειας βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της, θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες μελέτες, για την πλήρη ανακατασκευή των κτιρίων των ΕΠΑΛ και τη δημιουργία ενός ουσιαστικά καινούριου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος.

Μάλιστα το ζήτημα ετέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς το αδιαπραγμάτευτο αγαθό της ασφάλεια των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών στο κτήριο δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πως τίθεται εν αμφιβόλω.

Υπενθυμίζεται πως σημαντικά δομικά προβλήματα διαπίστωσε η Επιτροπή Μηχανικών- Υπαλλήλων στην αυτοψία στις κτιριακές εγκαταστάσεις των ΕΠΑΛ. Χαλκίδας και απαγορεύτηκε η χρήση των αιθουσών Κ5 και Κ11 που είναι τα γραφεία των καθηγητών ενώ άμεσα θα πρέπει να αποκατασταθούν τα στηθαία των εξωστών γύρω από τον 3ο όροφο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr