Φο.Δ.Σ.Α.: Κρεμάει ξανά στα «μανταλάκια» τη δήμαρχο Χαλκιδέων για τα σκουπίδια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φο.Δ.Σ.Α.: Κρεμάει ξανά στα «μανταλάκια» τη δήμαρχο Χαλκιδέων για τα σκουπίδια

Δικαιωμένο δηλώνει το Σωματείο Εργαζομένων για την καταγγελία της κατάστασης που επικρατεί με τον ΧΥΤΑ

Η δήμαρχος Χαλκιδέων φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας και την λειτουργία του καθώς και την ασφαλή διάθεση των απορριμμάτων των δήμων όλης της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας.

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη επισημάνει πολύ συγκεκριμένα τις ευθύνες αυτές, σε μία ιστορία που κρατάει πλέον ένα χρόνο και κάτι, έχει μετατραπεί σε ολοκληρωτικό φιάσκο με τον ΧΥΤΑ να έχει κορεστεί και την κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς τα σκουπίδια συνεχίζουν να καταλήγουν εκεί, παράνομα, σύμφωνα δηλαδή και με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία για τον κανονισμό λειτουργίας του.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, τάσσεται απέναντι στη δήμαρχο, και δηλώνει δικαιωμένο απέναντι στην επιλογή του να μη σιωπήσει αλλά να αναδείξει ένα μείζον πρόβλημα λειτουργίας του δήμου και της δημοτικής αρχής.

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Μετά τις αντιδράσεις μας (Σωματείου και ΠΟΕ-ΟΤΑ), που προηγήθηκαν, όταν δημοσιεύθηκε η πρόταση της Δήμαρχου Χαλκιδέων κ. Βάκα στην Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας για εγκατάσταση Κινητής Μ.Ε.Α. και την καθολική κατακραυγή που επακολούθησε,  από Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και από Συλλογικούς Φορείς (Σύλλογοι κάτοικων κλπ) η Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε, δια του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου, ότι:

«Η Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πρόταση προσωρινής εγκατάστασης κινητού εξοπλισμού επεξεργασίας απορριμμάτων στη θέση Αλιβέρι Δοκού (δίπλα από το Ενωσιακό γήπεδο), η οποία, κατόπιν των αντιδράσεων των κατοίκων των κοντινών περιοχών, δεν θα προταθεί προς τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας»

 
Παρέλειψε βέβαια η Δήμαρχος να αναφέρει ότι υπήρξαν πρώτιστα οι αντιδράσεις με τα Δελτία Τύπου της ΠΟΕ -ΟΤΑ στις 28 Μαρτίου 2022 και του Σωματείου των Εργαζομένων στις 30 Μαρτίου που κατήγγειλαν την ήδη υποβληθείσα πρόταση από τη Δήμαρχο στις 9 Φεβρουαρίου στην Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α. (ΑΔΑ: Ψ4Α84653Σ5-Η3Κ) σελ. 6 έως 8. Επιπρόσθετα η με αρ.πρωτ. 810/11 Απριλίου 2022  επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδος Ανώνυμη Εταιρεία των ΟΤΑ “Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδος Α.Ε.” έριξε και την τελευταία μάσκα που επιχειρούσε να φορέσει η Δημοτική Αρχή στις μεθοδεύσεις της.

Κατόπιν αυτής της υπαναχώρησης της Δημάρχου, την οποία αναμένουμε να υποβληθεί και εγγράφως στο αρμόδιο όργανο (Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.), το Προεδρείο του Σωματείου νιώθει δικαιωμένο για τον αγώνα που έκανε και δηλώνει ότι ανταποκρίθηκε στο ρόλο του ως συνδικαλιστικό όργανο και ως ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr