Φωτιά Εύβοια: «Θα μας κάψουν» – Κραυγές αγωνίας από κατοίκους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: «Θα μας κάψουν» – Κραυγές αγωνίας από κατοίκους

Στιγμές φρίκης ζουν οι κάτοικοι των χωριών στη Βόρεια Εύβοια. Μόλις πριν λίγο στάλθηκε μήνυμα εκκένωσης από το 112 για τα χωριά Γούβες, Αρτεμίσιο και Πευκί προς Ιστιαία.

«Θα μας κάψουνε! Δεν υπάρχει βοήθεια, δεν υπάρχει τίποτα! Τα παιδιά μου αγωνίζονται εδώ!», ξέσπασε κάτοικος της περιοχής.

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Ετοιμάζονται σκαπτικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής κατάστασης.

Tα πύρινα μέτωπα στη Β. Εύβοια έχουν κυκλώσει τα χωριά Γαλατσώνα, Ελληνικά και Αγριοβότανο ενώ νωρίτερα σήμεραμέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Βουλίκι και Πευκί. Λίγο αργότερα στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα, αυτή τη φορά σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας, της Αιδηψού, των Λουτρών Αιδηψού να κλείσουν όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση στο βόρειο μέτωπο το οποίο πλησιάζει χωριά μίλησε στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο οποίος τόνισε ότι περίπου 3.000 πολίτες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής, είτε σε οργανωμένους χώρους. Πρόσθεσε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους ενώ μέχρι στιγμής δεν διατρέχει κίνδυνο η Ιστιαία.

«Στο βόρειο μέτωπο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Όλα τα χωριά βρίσκονται σε πολύ επικίνδυνο καθεστώς. Δίνεται μάχη σε πολλούς οικισμούς, επίγεια και εναέρια», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr