Φωτιά Εύβοια: Νέο μεγάλο μέτωπο έξω από τον Κρεμαστό – Δυνάμωσαν ξανά οι άνεμοι – Αποκλειστικό βίντεο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Εύβοια: Νέο μεγάλο μέτωπο έξω από τον Κρεμαστό – Δυνάμωσαν ξανά οι άνεμοι – Αποκλειστικό βίντεο

Νέος συναγερμός στην πυροσβεστικη από το μέτωπο

Νέο μεγάλο μέτωπο απειλεί το χωριό Κρεμαστός καθώς βρίσκεται μία ανάσα από το χωριό. Την ίδια ώρα οι άνεμοι έχουν δυναμώσει ξανά όπως αναφέρουν πολίτες που συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δείτε εδώ το νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις από το μεσημέρι για να τιθασεύσουν τη φωτιά στην κεντρική Εύβοια που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στη Γαία και στο χωριό Κρεμαστός Ευβοίας το οποίο εκκενώνεται για προληπτικούς λόγους.

Ωστόσο τα εναέρια μέσα έχουν βγει εκτός μάχης από τις 21:00 και η νύχτα προβλέπεται δύσκολη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η Πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους του χωριού να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους προς το Τραχήλι, ενώ εστάλη στα κινητά τηλέφωνα μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) θα μεταβεί για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, ενώ σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr