Φωτιά Μαρμάρι: Αναζωπύρωση ΤΩΡΑ στο Φυγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Μαρμάρι: Αναζωπύρωση ΤΩΡΑ στο Φυγιά

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική - Επιστρέφουν τα εναέρια μέσα

Φωτιά Μαρμάρι:  Νέα αναζωπύρωση στη φωτιά στο Δήμο Καρύστου, επιστρέφουν τα εναέρια μέσα στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος αυτή την ώρα έχει αναζωπύρωση στον οικισμό Φυγιά.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σημειώνεται ότι αυτό που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στις περιοχή (κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ), αλλά και οι διάσπαρτες εστίες που ξεσπούν συνεχώς.

Νωρίτερα το πρωί μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών. Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από αέρος συνδράμουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς από το πρώτο φως της ημέρας 9 ελικόπτερα.

«Η φωτιά στην Κάρυστο πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, υπήρξαν ζημιές σε αυλές και κάποιες ζημιές σε σπίτια», τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας τόνισε πως είναι ισχυρή η πιθανότητα η φωτιά να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, λέγοντας ότι προβληματίζει το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα.  «Δεν ήταν η μονή που ξεσπά στην περιοχή τις τελευταίες μέρες, ενώ ξεσπούσαν εστίες της φωτιάς σε πολλά διαφορετικά σημεία» εξήγησε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr