Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μεγάλες αναζωπυρώσεις σε Αβγαριά και Γαλατσώνα

Πολύ μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που κατακαίει την Βόρεια Εύβοια

Συναγερμός στο πύρινο μέτωπο που υπάρχει μετά από αναζωπυρώσεις ανάμεσα στους οικισμούς Γαλατσώνα και Αβγαριά Ευβοίας αφού η φωτιά βρέθηκε ξαφνικά σε αντίθετη κατεύθυνση από τη γραμμή πυρόσβεσης που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ,  πρόκειται για ένα νέο, μεγάλο μέτωπο που ξεκινησε από αναζωπύρωση μιας μικρής εστίας και στη συνέχεια εξαιτίας των καυτρών ή των ανέμων, έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα εναέρια μέσα που πετούν στην περιοχή, συμβάλλουν κι αυτά στον περιορισμό του μετώπου που βρίσκεται σε δύσβατο σημείο , ενώ μάχη να προσεγγίσουν δίνουν και οι επήγειες δυνάμεις.

Νωρίτερα, δημιουργήθηκε μια γραμμή πυρόσβεσης από πάρα πολλά πυροσβεστικά οχήματα εντούτοις εντελώς ξαφνικά και την ώρα που οι δυνάμεις ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν το πύρινο μέτωπο εντάθηκε από μια ισχυρή ριπή ανέμου που το ώθησε αριστερά και προς τα κάτω από αυτήν, με κατεύθυνση το δρόμο προς την Γαλατσώνα, την Ισταία και την Αιδηψό.

O καπνός έχει σκεπάσει τα πάντα στην περιοχή ενώ πύρινες φλόγες ξεπηδούν μέσα από την πυκνή βλάστηση

Στο σημείο μόλις είχαν σπεύσει οι Σέρβοι πυροσβέστες που ήρθαν για βοήθεια, και αμέσως ρίχτηκαν στη μάχη μαζί με τους Έλληνες συνάδελφους τους.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr