Fuel Pass: Τι να κάνετε για να μην ακυρωθεί η αίτησή σας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Fuel Pass: Τι να κάνετε για να μην ακυρωθεί η αίτησή σας

Εξετάζεται η ακύρωση αιτήσεων που έγιναν για το επίδομα βενζίνης μέσω κινητού

Η ακύρωση αιτήσεων δικαιύχων που επέλεξαν το fuel pass μέσω κινητού εξετάζεται.

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει τελικά με το Fuel Pass από τη μέρα που άνοιξαν οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr. Από το μπλέξιμο με τα ΑΦΜ, τις καθυστερήσεις πάνω από δύο εργάσιμες μέρες στην πληρωμή, μέχρι αιτήσεις που ίσως ακυρωθούν γιατί έχει προκύψει ζήτημα με την άυλη ψηφιακή κάρτα στα smartphone.

Σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, έδωσε νέες διευκρινίσεις και απαντήσεις για τα παραπάνω θέματα με το επίδομα βενζίνης.

Το τελευταίο πρόβλημα έχει προκύψει με αρκετούς που επέλεξαν την πίστωση σε smartphone προκειμένου να μπορέσουν να λάβουν το «μπόνους» των έξτρα 5 ευρώ της επιδότησης καυσίμων, όμως το κινητό τους δεν υποστηρίζει την εφαρμογή NFC για τις ανέπαφες συναλλαγές. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος στον ΑΝΤ1, οι αρμόδιοι σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για κάποιον που δεν έχει κινητό smartphone και έκανε αίτηση για ψηφιακή κάρτα, μεταξύ των οποίων είναι και να ακυρωθούν οι εν λόγω αιτήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να επαναλάβουν τη διαδικασία στην πλατφόρμα.

Τι μπορεί να κάνει εναλλακτικά όποιος αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα; Όπως είπε ο ίδιος:

«Μία εύκολη πρακτική λύση για κάποιον ο οποίος έχει στην οικογένειά του κάποιον που έχει smartphone, να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτό το κινητό τηλέφωνο, βεβαίως όταν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της οικογένειας. Θα προσπαθούσε να πάρει την ψηφιακή κάρτα σε άλλο κινητό. Δεν είναι επίσημη σύσταση, είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς.»

Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης τόνισε πως σήμερα θα δουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 900.000 πολίτες. Συνολικά έχουν κάνει αίτηση πάνω από 1,5 εκατομμύριο δικαιούχοι.

Τι είναι το NFC

Τα αρχικά NFC προέρχονται από τις λέξεις Near Field Communication. Στα Ελληνικά σημαίνει επικοινωνία κοντινού πεδίου. Με αυτή την τεχνολογία, όταν μία συσκευή έρθει σε απόσταση περίπου τεσσάρων εκατοστών από μία άλλη συσκευή ή επιφάνεια που έχει τον απαραίτητο αισθητήρα, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέπαφη συναλλαγή. Οι συσκευές που υποστηρίζουν NFC πρέπει να είναι συμβατές και μεταξύ τους.

Η ημερομηνία λήξης του Fuel Pass

Δικαιούχοι είναι κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Εάν επιλέξετε την ψηφιακή κάρτα, αντί για την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, υπάρχει ημερομηνία λήξης για να τη χρησιμοποιήσετε μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 και το ποσό που δικαιούστε μπορεί να διατεθεί αποκλειστικά για βενζίνη.

Αντίθετα, εάν τα χρήματα πιστωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό, μπορεί αν μην έχετε το μπόνους των 5 ευρώ, όμως δεν έχετε ημερομηνία λήξης, αλλά και μπορείτε να ξοδέψετε ποσό οπουδήποτε και για να καλύψετε όποια άλλη ανάγκη εσείς θέλετε.

Τα 3 «πρέπει» για το «κουπόνι» βενζίνης

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο
  • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας
  • Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr