Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν πρότεινε η εισαγγελέας – «Είναι η πιο δίκαιη ποινή»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν πρότεινε η εισαγγελέας – «Είναι η πιο δίκαιη ποινή»

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του

«Όχι» στα ελαφρυντικά που ζήτησε να του αναγνωριστούν είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ανοίγοντας το δρόμο για να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν. Η εισαγγελέας της έδρας παίρνοντας τη σκυτάλη της διαδικασίας ζήτησε να επιβληθεί η ισόβια κάθειρξη στον κατηγορούμενο για την δολοφονία της Καρολάιν.

«Δεν υπάρχει πιο δίκαιη ποινή από τα ισόβια σχολίασε η εισαγγελική λειτουργός η οποία ζήτησε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο επιπλέον κάθειρξη 10 ετών για την θανάτωση του σκύλου που είναι η ανώτερη ποινή που προβλέπεται για την κακοποίηση ζώου αλλά και υψηλή χρηματική ποινή. Επίσης, ζήτησε για την πράξη της ψευδούς κατάθεσης (πλημμέλημα) ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή και για την τέταρτη πράξη της ψευδούς καταμήνυσης φυλάκιση ενός έτους.Νωρίτερα, το δικαστήριο αναφέρθηκε στους λόγους που το οδήγησαν στην απόφαση να απορρίψουν τα αιτήματα για χορήγηση ελαφρυντικών.

Το δικαστήριο για το ελαφρυντικό του Προτέρου σύννομου έλαβε υπόψη τα κριτήρια με την απόφαση της Ομολεμειας του Αρείου Παγου (σς υπόθεση Κορκονέα) που δημιούργησε νομολογία για το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Επίσης, έκρινε πως το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος «για να αγοράσει το οικόπεδο κατέβαλε 50.000 ευρώ από χρήματα της οικογένειας της Κάρολαϊν το οποίο εγγράφηκε εξολοκλήρου στο όνομα του, δεν συνιστά πράξη έντιμη και σύμφωνη με την στάση μέσου ανθρώπου».

Σύμφωνα με την πρόεδρο, το δικαστήριο ως προς το δεύτερο ελαφρυντικό έλαβε υπόψη του ότι έχει γίνει σε αυτές τις 37 ημέρες που ο κατηγορούμενος έπαιζε θέατρο ,όπως επίσης και ότι ένας χρόνος από την τέλεση αδικήματος είναι λίγος χρόνος για να αποδειχθεί μεταστροφή κατηγορούμενου. Επιπλέον ανέφερε πως δεν έχει προσκομιστεί από τις φυλακές όπου κρατείται ο κατηγορούμενος έγγραφο για την συμπεριφορά του εντός αυτών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr