Γουρουνοπούλα σε πανηγύρι έστειλε 15 άτομα… στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γουρουνοπούλα σε πανηγύρι έστειλε 15 άτομα… στο νοσοκομείο

Με συμπτώματα σαλμονέλας- γαστρεντερίτιδας κατέληξαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έπειτα από τη γιορτή που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου γιόρταζε ο ναός της Αγίας Θεοδώρας και, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την εκκλησία και την περιοχή.

Αμέσως μετά, όμως, πολλά άτομα άρχισαν να διαμαρτύρονται για κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν άνθρωποι που νόσησαν, το κακό έγινε… από γουρνοπούλα που αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ του tharrosnews, αρχικά πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, διότι πολλοί ήταν κάτοικοι από διπλανό χωριό της Μεσσηνίας, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν στάλθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, προκειμένου να εντοπισθεί η πηγή προέλευσης του τροφίμου που κατανάλωσαν, αν και όλες οι μαρτυρίες συνηγορούν πως όσοι νόσησαν είχαν καταναλώσει γουρνοπούλα που αγόρασαν πλανόδιο πωλητή.

Δεν είναι μόνο… το κοτόπουλο
Η λοίμωξη από το βακτήριο της σαλμονέλας είναι μια κοινή βακτηριακή ασθένεια που επηρεάζει το γαστρεντερικό σύστημα, ενώ οι άνθρωποι μολύνονται συχνότερα μέσω μολυσμένου νερού ή τροφίμων.

Η μόλυνση από σαλμονέλα συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση ωμών ή όχι καλά μαγειρεμένων κρεάτων, πουλερικών, αυγών ή άλλων προϊόντων με αυγό.

Η περίοδος επώασης κυμαίνεται από αρκετές ώρες έως και δύο ημέρες μετά την κατανάλωση της μολυσμένης τροφής. Οι περισσότερες μολύνσεις σαλμονέλας μπορεί να παρερμηνευθούν αρχικά ως γαστρεντερίτιδα.

Τα πιθανά σημάδια και συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Ναυτία, εμετός, κοιλιακές κράμπες/πόνοι, διάρροια, πυρετός, ρίγη, πονοκέφαλος, αίμα στα κόπρανα

Τα συμπτώματα της μόλυνσης από σαλμονέλα γενικά διαρκούν 4-7 ημέρες, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες προκειμένου το γαστρεντερικό σύστημα να επιστρέψει στην… κανονικότητα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr