Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ερέτρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ερέτρια

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων με την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ερέτριας όπου τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ Θεοφάνους Παπαγεωργίου με την συμμετοχή ιεροψαλτών και των πιστών που τίμησαν την λαμπρά εορτή και μετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.
Επίσης αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου για την σημερινή  ημέρα της Δεσποτικής Εορτής.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό στον λιμένα της Ερέτριας τον οποίο ετέλεσαν ο Πρωτοπρ  Θεοφάνης Παπαγεωργίου  με τον Οικονόμο Χαράλαμπο Ραμαντανάκη εφημέριο του ιερού ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας παρουσία του Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμου Κεδίκογλου  του Αντιπερειφεριάρχη Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Κούκουζα  του Δημάρχου Ερέτριας κ. Ιωάννου Δημητρόπουλου των Αντιδημάρχων κ. Ευάγγελου Τσώκου κ. Μαρίας Παπαγγελή του πρώην Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου κ. Κηρύκου Μπασινά εκπροσώπων του Αστυνομικού και Λιμενικού Τμήματος Ερέτριας  και πολλών κατοίκων και παραθεριστών που συμμετείχαν να τιμήσουν την εορτή.
Κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού πολλοί νέοι βουτηξαν στην θάλασσα να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό ο τυχερός και φέτος ήταν ο Ιωάννης Σταματάκος ο οποίος έλαβε για ευλογία ένα αναμνηστικό σταυρό απο την ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας καθώς επίσης τα ΟΧ/ΕΠ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ και ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές για λαμπρή ημέρα ταύτην στην κατάδυση του σταυρού.
Φωτογραφίες Ηρακλής Κοκκάλας  Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr