Η Λέσβος στον «χορό των Ρίχτερ»: Τι λέει ο Τσελέντης για τον νέο σεισμό 4,8 βαθμών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λέσβος στον «χορό των Ρίχτερ»: Τι λέει ο Τσελέντης για τον νέο σεισμό 4,8 βαθμών

Η σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 09:38 ώρα Ελλάδος.

Την εκτίμηση ότι πιθανότατα είναι μετασεισμός ο σημερινός σεισμός 4,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ στη Λέσβο έκανε, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής ‘Ακης Τσελέντης.

Εμφανίζεται πάντως σχετικά επιφυλακτικός καθώς, όπως τόνισε, “δεν έχουμε συλλέξει ακόμη όλα τα δεδομένα και θα χρειαστεί κάποιο διάστημα”.

Επισήμανε δε ότι στη Λέσβο υπάρχει και το μεγάλο ρήγμα της Αγίας Παρασκευής που διασχίζει ολόκληρο το νησί και θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί.

Η σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 09:38 ώρα Ελλάδος.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 267 χλμ. βορειοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσειες ήταν 5 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου.

Έντονα αισθητός σε όλο το νησί και ιδιαίτερα στα χωριά της βόρειας Λέσβου έγινε ο σεισμός ο οποίος όπως συνόψισε εν τέλει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε επίκεντρο την περιοχή του Λεπετύμνου.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με τις ίδιες πρώτες μετρήσεις του ήταν πέντε χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά του Μολύβου και είχε εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Υπενθυμίζεται πάντως πωςς εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη.

Παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr