Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας

Μεμονωμένα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην Εύβοια.

Τα περισσότερα χωριά της Εύβοιας που είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι τις προηγούμενες ώρες λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», είδαν το ρεύμα να επιστρέφει σήμερα (25/1).

Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα μεμονωμένα, όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι, τα οποία θα χρειαστούν και την αυριανή ημέρα για την αποκατάσταση τους. Στα θετικά εντάσσεται το γεγονός ότι η χιονόπτωση σταμάτησε λίγο πριν το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι και μετά δόθηκε μία μεγάλη «μάχη» για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, κυρίως στο πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο του νόμου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ιδιαίτερα μέσα στους οικισμούς. Όμως, ο παγετός είναι πολύ μεγάλος και οι πολικές θερμοκρασίες άρχισαν να κυριαρχούν.

Επίσης, παρατείνεται και για αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, η αργία στην Εύβοια και στη Βοιωτία λόγω των προβλημάτων που κυριαρχούν στην περιοχή και του αναμενόμενου παγετού σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα. Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης, ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Σε ό,τι αφορά τη Βοιωτία τα προβλήματα γίνονται κυρίαρχα κυρίως από τη διακοπή του ρεύματος σε αρκετούς οικισμούς, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr