ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που δείτε κάποιον άστεγο στο ψύχος

Δείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας για Αθήνα και επαρχία και τι πρέπει να κάνετε.
Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που δείτε κάποιον άστεγο στο ψύχος

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» ετοιμάζεται να… επιτεθεί στην Αθήνα με χιόνια και πολικό ψύχος με πολλούς συμπολίτες μας να μένουν εκτεθειμένοι επειδή δεν έχουν κάποιο κατάλυμα να προστατευτούν.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς από την μεριά μας;

Αρχικά επισημαίνεται πως από το Υπουργείο Εργασίας έχει ζητηθεί κάθε δήμος να διαθέτει κλειστά θερμαινόμενα κτίρια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχει ζητηθεί κάθε δήμος να διαθέτει κλειστά θερμαινόμενα κτίρια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες αυτές.

Οι δήμοι καλούνται, επίσης, να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για τη δημοσιοποίηση της δράσης (αναρτήσεις ανακοινώσεων σε υπηρεσίες, στην ιστοσελίδα του Δήμου και σε δημόσιους χώρους, έγγραφη ενημέρωση όλων των υπηρεσιών τους), ώστε να ενημερωθούν οι άστεγοι πολίτες που διαβιούν εντός των ορίων αρμοδιότητάς τους.

Επιπρόσθετα, η Γενική Γραμματεία συνεργάζεται με την Κοινωνία των Πολιτών που πραγματοποιεί δράσεις στο πεδίο (street work), με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων, καθώς και τη στήριξη των αστέγων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ