Κακοκαιρία – Εύβοια: Δείτε ποιες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία – Εύβοια: Δείτε ποιες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστές θα παραμείνουν σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής σήμερα Δευτέρα 15/2 στην Εύβοια.

Κλειστές θα μείνουν με απόφαση των δημάρχων, όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (όλων των βαθμίδων) στην Εύβοια, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κλειστό το ειδικό σχολείο στα Λέπουρα

Με απόφαση Δημάρχου, το Ειδικό Σχολείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου (με έδρα τα Λέπουρα) δεν θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Κλειστά τα ειδικά σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων

Με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, έχοντας υπόψιν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό, που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία όλων των βαθμίδων των Ειδικών Σχολείων του Δήμου, για τρεις ημέρες, ήτοι από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021.

Η διακοπή λειτουργίας είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, αφού μεγάλος αριθμός μαθητών μετακινούνται στα Ειδικά Σχολεία από όμορους Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές.

Κλειστά τα σχολεία στη Σκύρο

Με απόφαση του δήμαρχου Σκύρου Νίκου Μαυρίκου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο νησί λόγω κακοκαιρίας.

Ο Δήμαρχος Σκύρου
Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν 3852/2010 που αφορά «αρμοδιότητες Δημάρχου»
Τις διατάξεις του άρθρου 75 παρ 1 περ στ υποπερίπτωση 27 του Ν 3463/06 και του άρθρου 94 παρ 4 του Ν 3852/2010 όπου αναφέρεται ότι στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνεται «η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου.

Το γεγονός ότι με σειρά ενημερώσεων που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υπάρχει ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με πρόβλεψη για την συνέχιση της κακοκαιρίας
Την υποχρέωση διασφάλισης και προστασίας των μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, καθώς και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός μαθητών των σχολείων αυτών προσέρχονται καθημερινά στα σχολεία τους από απομακρυσμένους από το κέντρο οικισμούς του νησιού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκύρου την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης κακοκαιρίας (χιονόπτωσης και παγετού).

Η αναγκαιότητα της συνέχισης της διακοπής λειτουργίας των σχολείων της Σκύρου θα επανεκτιμηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις ενημερώσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr