Κακοκαιρία Λέανδρος: Κλειστά σχολεία στις 19 Ιανουαρίου και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Λέανδρος: Κλειστά σχολεία στις 19 Ιανουαρίου και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Τα σχολεία θα είναι κλειστά και στις 19 Ιανουαρίου στο δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Με απόφαση του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, λόγω παγετού και έντονων καιρικών φαινομένων, τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών καθώς και το δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο της Οχτωνιάς.

Τα υπόλοιπα σχολεία (δημοτικά και Νηπιαγωγεία ) των δημοτικών Ενοτήτων Ταμυνέων , Δυστίων και Αυλώνος θα λειτουργήσουν μετά τις 10 το πρωί.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν ο δρόμος έχει πάγο

  • Προσπαθούμε πάντα να αποφύγουμε τις απότομες εκκινήσεις, τις απότομες επιταχύνσεις.
  • Τα απότομα φρεναρίσματα.
  • Απότομες αλλαγές κατεύθυνσης.
  • Για να αποφύγουμε την επιτόπου περιστροφή των τροχών χρησιμοποιούμε πάντα την μεγαλύτερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων του οχήματος.
  • Στη περίπτωση που υπάρχουν κι άλλα οχήματα στο δρόμο πρέπει να κρατάμε μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας. Χαρακτηριστικά το βιβλίο εκμάθησης υποψήφιων οδηγών αναφέρει ότι σε παγωμένους δρόμους αφήνουμε 10 φορές μεγαλύτερη απόσταση από ότι σε κανονικούς.
  • Ιδιαίτερη προσοχή θέλει ο μαύρος πάγος. Στη περίπτωση που οδηγείται και ξαφνικά σταματήσετε να ακούτε τον θόρυβο κύλισης των ελαστικών σας τότε οδηγείται επάνω σε μαύρο πάγο. Η καλύτερη αντιμετώπιση έχει ως εξής: Αφήνετε το πόδι σας από το γκάζι για να μειώσει ταχύτητα το όχημα. Στη συνέχεια κατεβάζετε σιγά σιγά σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων για να εκμεταλλευτείτε το φρενάρισμα του κινητήρα. Και ασκείτε διαδοχικές μικρές πιέσεις στο πετάλι του φρένου όσο πιο απαλά μπορείτε. Ο μαύρος πάγος σχηματίζεται σε ορεινές περιοχές κάτω από γέφυρες και κοντά λίμνες και κυρίως τον συναντάμε όταν τα χιόνια αρχίζουν και λιώνουν. Οι ώρες που θα τον δούμε είναι από το σούρουπο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr