Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας

Το ισχυρότερο χτύπημα δέχτηκαν οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας

Έπειτα από τρία δύσκολα εικοσιτετράωρα, η κακοκαιρία «Μήδεια» δείχνει ότι μας αφήνει, με τα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε ύφεση.  Οι έντονες χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές, ημιορεινές αλλά και πεδινές ζώνες, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Εύβοιας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από την πρώτη στιγμή, επιχείρησε από άκρη σε άκρη του Νομού με περισσότερα από 100 μηχανήματα έργου, κρατώντας ανοιχτό το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια των φαινομένων. Σήμερα συνεχίζουμε τις εργασίες διάνοιξης και καθαρισμού του οδικού μας δικτύου, αλλά και τμημάτωνΔημοτικής αρμοδιότητας, προκειμένου να δοθεί πρόσβαση και στον τελευταίο οικισμό.  Και επίσημα πλέον, έχουν αρθεί οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Εθνικό και Επαρχιακό μας δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Ψαχνά Προκόπι.

Το ισχυρότερο χτύπημα δέχτηκαν οι Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και ΜαντουδίουΛίμνης Αγ. Άννας, οι οποίοι με την έκδοση της υπ’αριθμ.πρωτ. 1314-15/02/2021 απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Ο μεγάλος όγκος χιονιού που συγκεντρώθηκε στις περιοχές αυτές, επέφερε την πτώση εκατοντάδων δέντρων, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας, αλλά και την πρόκληση σημαντικών ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης ολόκληρης της Β. Ευβοίας.  Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέδραμε αδιάκοπα και με κάθε πρόσφορο μέσο στο δύσκολο έργο του ΔΕΔΔΗΕ, αρμόδιου φορέα για τη διαχείριση του δικτύου ηλεκτροδότησης, προκειμένου οι ενισχυμένες δυνάμεις του, που επιχειρούν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή, να αποκτήσουν πρόσβαση στα σημεία όπου έχουν προκληθεί ζημιές.  Η τελευταία ενημέρωση από τους αρμόδιους του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει αποκατάσταση του 70% των βλαβών, ενώ κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών δρομολογείται με εντατικούς ρυθμούς η πλήρης επαναηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

Πολύτιμη στην συνολική μας προσπάθεια για ανακούφιση των συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των δικτύων, η συνδρομή και υποστήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας, των συναδέλφων μας στον Α βαθμό Αυτοδιοίκησης, των εθελοντών μας, αλλά κυρίως η συνεργασία και η υπομονή των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν από τη μεγάλη αυτή κακοκαιρία.

Οι επόμενες ώρες απαιτούν αυξημένη προσοχή, καθώς εξαιτίας του παγετού, ειδικά κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, η ολισθηρότητα του οδοστρώματος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr