Καταγγελία για την αύξηση ωραρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για την αύξηση ωραρίου

Καταγγελία για την αύξηση ωραρίου από το σωματειο εργαζομενων της ΝΗΣΕΛΑΝ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου AVRAMAR, που μέσα στον Αύγουστο συνέχισε την καταπάτηση δικαιωμάτων. Σε μια προκλητική μονομερή ενέργεια και παρακάμπτοντας για άλλη μια φορά το σωματείο των εργαζομένων, αύξησε το ωράριο των εργαζομένων χωρίς πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης. Η ενέργεια αυτή εντατικοποιεί κι άλλο την εργασία και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού. Στην ουσία η εργοδοσία καταργεί το διάλειμμα των εργαζομένων, βάζοντας να το δουλέψουν, αποθρασυμένη από την ψήφιση του πρόσφατου αντεργατικού νομοσχεδίου. Δε διστάζει να παραβεί ακόμα και τη νομοθεσία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της, αφού όχι μόνο δεν υπήρξε συμφωνία του σωματείου και των εργαζομένων για μια τέτοια βλαπτική μεταβολή, αλλά ούτε καν η τυπική διαπραγμάτευση.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια των απολύσεων και άλλων αντεργατικών επιλογών, που χωρίς την ύπαρξη σωματείου θα είχαν οδηγήσει στη μετατροπή των χώρων εργασίας σε γαλέρες. Οι μαζικές παραιτήσεις έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και σε μερικές μονάδες φτάνουν στο 20% του εργατικού δυναμικού σε τρεις μήνες, δεν είναι τυχαίες.

Το σωματείο καλεί όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στις γραμμές του και να βάλουμε φράγμα στην επίθεση που δεχόμαστε. Ήδη έχουμε προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας, αλλά το σημαντικότερο όπλο θα είναι η οργάνωση της πάλης μας.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Από το να οδηγηθούμε κι εμείς στην αναζήτηση καλύτερου εργοδότη όπως και τόσοι άλλοι συνάδελφοί μας, να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στο χώρο μας. Η πρόσφατη μαζική συμμετοχή στην απεργία έδειξε πως έχουμε και τη δύναμη και το κουράγιο να το κάνουμε.

Απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω το συγκεκριμένο μέτρο

Δεν αποδεχόμαστε τη σφαγή των  δικαιωμάτων μας

Κανένας μόνος του! Όλοι στο σωματείο!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr