Καταγγελία για την υποστελεχωση του Α.Τ Καρύστου και τη σωστή στελέχωση των ομάδων ΟΠΚΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για την υποστελεχωση του Α.Τ Καρύστου και τη σωστή στελέχωση των ομάδων ΟΠΚΕ

«Δυστυχώς επανερχόμαστε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας προκειμένου να θίξουμε θέματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται και στην ευρύτερη κοινωνία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε καταγγελία για την υποστελεχωση του Α.Τ Καρύστου και τη σωστή στελέχωση των ομάδων ΟΠΚΕ, προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας.

Διαβάστε αποκλειστικά εδώ τι αναφέρει

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δυστυχώς επανερχόμαστε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοίας προκειμένου να θίξουμε θέματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται και στην ευρύτερη κοινωνία.
Συγκεκριμένα:
Α. Την 06-09-2022 συνάδελφος εκτελώντας διατεταγμένη Υπηρεσία Αξιωματικού Υπηρεσίας στο Α.Τ. Καρύστου, αναγκάστηκε προκειμένου να ανταποκριθεί σε καταγγελία πολίτη για ύπαρξη ύποπτων ατόμων πέριξ της οικίας του και ελλείψει εποχούμενης περιπολίας λόγω υποστελέχωσης, να κλειδώσει το Α.Τ. για τουλάχιστον επί τρίωρο (!!) αφήνοντας αφύλακτο το Τμήμα, τα οχήματα και επιλαμβανόμενος μόνος του βάζοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τον ίδιο.
Ομοίως, έλαβε χώρα στις 11-09-2022 περιστατικό κατά το οποίο συνάδελφος έπρεπε να κλειδώσει το Α.Τ. παραμένοντας αυτό αφύλακτο επί 45 λεπτά προκείμενου να μεταβεί σε περιστατικό διατάραξης και να επιληφθεί μόνος του, βάζοντας ομοίως έτσι σε σοβαρό κίνδυνο τον ίδιο.
Το Α.Τ. Καρύστου καίτοι διαθέτει οργανική 26 ατόμων, η υπάρχουσα είναι 14 και η παρούσα 11!!!! Από τα 11 άτομα μόλις οι 7 δύναται να καλύψουν μάχιμη υπηρεσία και φυσικά χωρίς την δυνατότητα να υπάρχει εποχούμενη περιπολία ούτε καν από ένα άτομο, καθόσον 2 θέσεις καλύπτονται από τον Διοικητή και Υποδιοικητή και 2 άτομα που απασχολούνται στην Γραμματεία.
Η ενίσχυση των περιφερειακών Α.Τ., αν και στις τελευταίες μεταθέσεις υπήρξε έπειτα από πολλά χρόνια, σοβαρή προσπάθεια στελέχωσής τους, την οποία και αναγνωρίσαμε, αυτή φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή (μάλιστα παρατηρούνται «φαινόμενα» φυλλοροής!!!) και είναι αναγκαίο να συνεχιστεί έως ότου εξαλειφτούν τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης που οδηγούν σε ελλειπή αστυνόμευση και καταστρατήγηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του προσωπικού.
Β. Σύγχρονη Αστυνομία χωρίς την επαρκή ενίσχυση των Ο.Π.Κ.Ε. δεν νοείται και δυστυχώς πια μιλάμε όχι για πλήρη στελέχωσή τους σύμφωνα με τα διατασσόμενα, αλλά για την υποστελέχωση και αποδυνάμωση ήδη πετυχημένων ομάδων. Η ανάγκη για την ενίσχυση και συγκρότηση των Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων είναι άμεση και επιτακτική !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Μάρκου

Ο Γ.Γ. Αριστείδης Καψιώχας»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr