Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Ρούλα-Μάνος κάτι κρύβουν – Η διαμάχη τους θα βγάλει στη φόρα αλήθειες»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερινόπουλος για Πάτρα: «Ρούλα-Μάνος κάτι κρύβουν – Η διαμάχη τους θα βγάλει στη φόρα αλήθειες»

Τη Δευτέρα η απολογία της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τη Δευτέρα η απολογία της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και την στάση των δύο γονέων, Ρούλας Πισπιρίγκου και Μάνου Δασκαλάκη αναφέρθηκε ο Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος στο Star.

Τη Δευτέρα απολογείται στον ανακριτή η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί βάζουν στο μικροσκόπιο τις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και ο χρόνος κατάσχεσής τους είναι τέτοιος που θα μπορούσαν να έχουν διαγραφεί κρίσιμα δεδομένα.

Η 33χρονη έδωσε συνέντευξη μέσα από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου κρατείται, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγός της θα στηρίξει τις σε βάρος της κατηγορίες, αφήνοντας αιχμές.

Σύμφωνα με τον Ταξίαρχο εν αποστρατεία Θανάση Κατερινόπουλο: «Δύο είναι οι εξηγήσεις για αυτό που είπε η Ρούλα. Από την μία μπορεί να το είπε για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, και να “πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα”, αφήνοντας όλους τους αστυνομικούς να ψάχνουν. Από την άλλη, μπορεί να το είπε γιατί μπορεί όντως να υπάρχει κάτι από πίσω και έμμεσα ο Μάνος να απάντησε, όπως απάντησε. Αν είναι το δεύτερο τότε υπάρχει πρόβλημα», είπε μιλώντας στο Star.

«Κατά τα λεγόμενα της κυρίας Πισπιρίγκου, ο Μάνος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει οικονομικά. Όσο υπήρχαν παιδιά βεβαίως και όφειλε να συνεισφέρει οικονομικά. Τώρα έχει κάποια υποχρέωση να βρει δουλειά για να βοηθήσει τη Ρούλα; Αυτή η διαμάχη θα βγάλει στη φόρα αλήθειες από τη Δευτέρα και μετά», συμπλήρωσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε μιλώντας στον ANT1: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου. Όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Κάτι άλλο υπάρχει, κάτι φοβούνται μεταξύ τους (σ.σ. του Μάνου και της Ρούλας). Για να θυμηθώ την παλιά αστυνομική μου γλώσσα, θα αρχίσει το κελάηδισμα και όχι το τιτίβισμα» πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος.

Ανοίγει ο φάκελος θανάτων και των δύο μικρότερων παιδιών

Μετά τη διαλεύκανση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, το μεγάλο ερώτημα αφορά τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει ξανά τους φακέλους των δύο μικρότερων αδελφών της 9χρονης, αναζητώντας κοινά στοιχεία με την υπόθεση που εξιχνιάστηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία.

Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.

Μάλιστα είναι πιθανόν να συνδυαστούν οι δικογραφίες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, στο Mega.

«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχθεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών»,είπε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr