Καθαρισμός δασών και παρόδιας βλάστησης στην Εύβοια στο πλαίσιο προγράμματος πυροπροστασίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρισμός δασών και παρόδιας βλάστησης στην Εύβοια στο πλαίσιο προγράμματος πυροπροστασίας

Συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού δασών και συντήρησης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Εύβοια

Συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού δασών και συντήρησης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε πάνω από 60 περιοχές της Ελλάδας σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, σε δασικές περιοχές σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών το Προκόπι στη Β. Εύβοια πραγματοποιούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί, απομακρύνεται συσσωρευμένη επί δεκαετίες καύσιμη βιομάζα, συντηρούνται δασικοί δρόμοι και διανοίγονται αντιπυρικές ζώνες.

Το δασαρχείο Λίμνης με τη συμβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αυτές τις μέρες πραγματοποιεί εντατικούς καθαρισμούς ιδιωτικών και δημόσιων δασών καθώς και εργασίες απομάκρυνσης της παρόδιας βλάστησης στο εθνικό οδικό δίκτυο της κεντρικής και νότιας Εύβοιας.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ελαχιστοποίηση επέκτασης μιας ενδεχόμενης πυρκαγιάς και η απορρόφηση των όμβριων υδάτων ώστε να μην δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr