ΚΕΠ Υγείας Διρφύων-Μεσσαπίων: Υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε ηλικία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΠ Υγείας Διρφύων-Μεσσαπίων: Υλοποιείται το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε ηλικία»

Το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε ηλικία» υλοποιείται από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στα πλαίσια πρόληψης και προαγωγής της υγείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Prolepsis» και τη Δομή Γέφυρα υλοποιεί το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου, οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή και οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ως εθελοντές ή/και ωφελούμενοι.

Το Πρόγραμμα συνίσταται σε:

α. τηλεφωνική επικοινωνία ή και επισκέψεις των εθελοντών στον χώρο διαμονής τωνωφελούμενων. Οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210 6101300 ΗΤηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία λειτουργεί Δευτέρα µε

Παρασκευή από τις 11π.µ. έως τις 8µ.µ.

Η γραµµή στελεχώνεται από εθελοντές, λειτουργεί ανώνυµα και έχει αστική χρέωση.

β. συμμετοχή δωρεάν σε κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις (πχ. Περίπατοι, συνάντηση για καφέ, επισκέψεις σε μουσεία) όποτε και εφόσον αυτές διοργανώνονται.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσηςτης Τρίτης Ηλικίας, μέσω της ανθρώπινης επαφής και της δημιουργίας μακροχρόνιων σχέσεωνφιλίας και κοινωνικών δεσμών.

Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει όποιος με ευαισθησία επιθυμεί να προσφέρει στην ΤρίτηΗλικία. Οι εθελοντές του προγράμματος δεν απαιτείται να έχουν συγκεκριμένη ιδιότητα,εξειδικευμένες γνώσεις ή δεξιότητες (π.χ. ιατρός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός, κ.ά.), καθώςσκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας.

Η ολοκληρωμένη ένταξη των ηλικιωμένων στο κοινωνικό σύνολο μέσα από κατάλληλα μέτρα καιτην υιοθέτηση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται διεθνώς, είναι υψίστης σημασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 22280 25322.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr