Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας -Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας -Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τον απεγκλωβισμό γυναίκας που ήταν μέσα στο νερό στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, με το ελικόπτερο Super Puma. Στην περιοχή, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αγνοούνται 6 άτομα, ενώ 20 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα.

«Στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα και 6 αγνοούνται, στα Μεγάλα Καλύβια 40 άτομα βρίσκονται σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα, επίσης σε σπίτια», είπε ο κ. Κικίλιας. «Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πτήσεις με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε κατά την ενημέρωση από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών».

Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά.

«Τα νερά είναι σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Δραματικές διασώσεις με ελικόπτερα

Διάσωση μικρού παιδιού από ελικόπτερο

Τα ελικόπτερα μεταφέρουν στο γήπεδο της Καρδίτσας τους απεγκλωβισθέντες.

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και από τον στρατό

Ο στρατός έφτασε στον Παλαμά Καρδίτσας, που έχει βυθιστεί κάτω από τα λασπόνερα, και αμέσως ξεκίνησαν οι απεγκλωβισμοί ατόμων από τα σπίτια τους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Daniel».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr