Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας – Όλες οι εξελίξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας – Όλες οι εξελίξεις

Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Ξεκίνησαν επίσημα οι καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση που συγκλονίζει το πανελλήνιο για την Κιβωτό του Κόσμου με την μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων να είναι σε εξέλιξη μετά από σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις οποίες εμπλέκεται και το όνομα του εμπνευστή και ιδρυτή της δομής, πατέρα Αντώνιου.

Ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε πρώην εργαζόμενος στη δομή, όπως αναφέρει το ieidiseis.gr, ο οποίος φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για την λειτουργία της και για ορισμένες καταγγελίες.

Οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων έχουν καλέσει κι άλλους μάρτυρες, που θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες και φέρονται ως πρόσωπα τα οποία εργάστηκαν στη δομή, αλλά και παιδιά που φιλοξενήθηκαν και έχουν καταγγείλει πως έχουν κακοποιηθεί.

Μεταξύ των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων φέρεται να είναι και πρόσωπο το οποίο κατοικεί στο εξωτερικό και έχει δηλώσει την πρόθεση του να εισφέρει στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα μεταξύ των οποίων τρεις εργαζόμενοι και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, το οποίο φέρεται να έχει καταγγείλει ο 19χρονος που διέμενε, στη δομή για σεξουαλική κακοποίηση.

Tην ίδια ώρα η Αρχή Ξεπλύματος έχει ξεκινήσει την έρευνα στα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού του Κόσμου, ενω αναμένεται να ανοιξουν τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και άλλων εμπλεκομένων.

Τα αδικήματα που έρευνα η εισαγγελία μέχρι τώρα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr