«Κλείδωσε» το Πάσχα έτσι θα γιορτάσουμε – Τι ώρα θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» την Ανάσταση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλείδωσε» το Πάσχα έτσι θα γιορτάσουμε – Τι ώρα θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» την Ανάσταση

Τέλος μπαίνουν στα σενάρια για μετακινήσεις εκτός νομού ενόψει του Πάσχα, καθώς το «στοίχημα» του τουρισμού, που ανοίγει επίσημα στις 14 Μαΐου, πρέπει να κερδηθεί, ενώ όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η θυσία του «Πάσχα στο χωριό» θα μας οδηγήσει σε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι.

Ούτε και φέτος θα πάμε στα χωριά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα, ωστόσο η Ανάσταση δεν θα μας βρει στα μπαλκόνια μας, όπως το 2020.

Όπως όλα δείχνουν, θα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη» νωρίτερα και ίσως έξω από τις εκκλησίες, με μέτρα και αποστάσεις, ωστόσο το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία θα γίνει και πάλι στις αυλές μας εντός στενού οικογενειακού κύκλου.

Η «θυσία» αυτή γίνεται την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν, με τους γιατρούς και νοσηλευτές να δίνουν «μάχη» με τον κορονοϊό για πάνω από ένα χρόνο και τους διασωληνωμένους να αγγίζουν τους 850.

Μοντέλο α λά… Χριστούγεννα

Μεταξύ των προτάσεων που συζητούν οι λοιμωξιολόγοι είναι να διατηρηθεί ως έχει τα Σαββατοκύριακα μόνο η δυνατότητα μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός του ίδιου νομού με τον κωδικό 6 στο SMS 13033.

Επίσης, στο τραπέζι βρίσκεται η εφαρμογή μοντέλου Χριστουγέννων.

Δηλαδή να υπάρξει μια ελαφρά χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ώστε να επιτραπεί το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα να γιορτάσουμε στα σπίτια μαζί με μία οικογένεια ακόμη ή ελάχιστους φίλους

Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες

Στο πλαίσιο αυτό, διαφοροποιήσεις αναμένεται να γίνουν και στη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κυβέρνηση και Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται πως έβαλαν τις βάσεις για να βρεθεί λύση αμοιβαίου συμβιβασμού και εντός της ημέρας -πιθανότατα- αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr