«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Αυτές είναι οι θερμοκρασίες λειτουργίας για χειμώνα και καλοκαίρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κόφτης» στα κλιματιστικά: Αυτές είναι οι θερμοκρασίες λειτουργίας για χειμώνα και καλοκαίρι

Kόφτη για τα κλιματιστικά περιλαμβάνει το πλαίσιο των επικείμενων μέτρων του κυβερνητικού σχεδίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μοντέλο Ισπανίας ή «επιχείρηση θερμοστάτης», όπως ονομάζεται στην Ιταλία, ετοιμάζεται να εισάγει και στην Ελλάδα η κυβέρνηση στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας. Το μέτρο αυτό δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την εισαγωγή ενός «κόφτη», ώστε η θερμοκρασία των κλιματιστικών μην έχει τεράστια διαφορά από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, προκειμένου να καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια.

Κλιματιστικά σε υπηρεσίες Δημοσίου:

– Ψύξη: Στους 26 βαθμούς
– Θέρμανση: Στους 19 βαθμούς

Ημέρες καύσωνα στο Δημόσιο: Τηλεργασία

Νοικοκυριά & Ιδιωτικές επιχειρήσεις

– Σύσταση: ΌΧΙ υποχρέωση βαθμών ψύξης – θέρμανσης

Εξετάζονται: Κίνητρα για χρήση Μέσων Μεταφοράς

Κυριακή: Χωρίς αυτοκίνητο

– Πρόγραμμα απόσυρσης συσκευών

– «Εξοικονομώ»: Για επιχειρήσεις

– Επιδότηση: Φωτοβολταϊκά στις στέγες

Το ισπανικό σχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο που εγκρίθηκε πρόσφατα από το ισπανικό υπουργικό συμβούλιο περιλαμβάνει ελέγχους θερμοκρασίας σε δημόσια γραφεία, μαζική εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε στέγες δημόσιων κτιρίων και θα ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερο από το σπίτι.

Το καλοκαίρι, ο κλιματισμός σε γραφεία σε χώρους εργασίας δεν πρέπει να ρυθμίζεται χαμηλότερα από 27 βαθμούς Κελσίου. Τον χειμώνα, η θέρμανση δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 19 βαθμούς Κελσίου.

Το σχέδιο, θα ενθαρρύνει επίσης τους εργαζόμενους σε δημόσιες υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ποδήλατα για να πάνε στη δουλειά τους και επίσης θα σβήνει τα φώτα νωρίτερα στα δημόσια κτίρια.

«Ακόμη και αν η Ισπανία είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χαμηλότερη έκθεση στη ρωσική ενέργεια, είναι προφανές ότι δεν είναι απρόσβλητη από την αύξηση των τιμών της ενέργειας», δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο εξηγώντας τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξοικονόμησης ενέργειας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr