Κορoνοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορoνοϊός – Άνοιγμα σχολείων: Επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία στις 11 Ιανουαρίου

Σε τροχιά μερικής επαναφοράς στην κανονικότητα εισέρχεται η Παιδεία μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων την Πέμπτη, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των νηπιαγωγείων αλλά και των δημοτικών σχολείων

Εκπαιδευτικοί υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορονοιού για να βρίσκονται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια ώρα επιστήμονες εξέφραζαν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των σχολείων ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το υπουργείο παιδείας με μια ανακοίνωση αναγκάστηκε να βάλει τέλος στο αλαλούμ. Δημοτικά νηπιαγωγεία παιδικοί σταθμοί ειδική αγωγή ξεκινούν κανονικά όπως είχε αποφασιστεί τη δια ζώσης διδασκαλία στις 11 ιανουαριου και την Παρασκευή όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους για να προετοιμαστού .

Σε αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για δωρεάν ραπιντ τεστ. Θα πρέπει να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και θα ενημερώνονται για το πότε θα μπορούν να επισκεφθούν ένα από τα 386 σημεια ελέγχου σε όλη χωρα.

Ο κίνδυνος διασποράς του ιου από τον συνωστισμό γονέων έξω από τα σχολεία εκτιμάται πως θα μειωθεί με πρόσθετα μέτρα. Διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών χρήση διαφορετικών εισόδων και διαφορετικά διαλείμματα μπαίνουν στο πρόγραμμα της επιστροφής τον μικρόν μαθητών.

Ο γονέας που συνοδεύει το παιδί στο σχολείο θα πρέπει και αυτή τη φορά να στέλνει τον κωδικό μετακίνησης 4 στο 13033 και οι μαθητές να έχουν μαζί τους νέα εγγραφή βεβαίωση από τη διεύθυνση του σχολείου τους με τα στοιχεία τους.

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών θα κριθεί πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προτεραιότητα στην Γ’ λυκείου ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σχολεία : Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων και στις «κόκκινες» περιοχές εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Πράσινο φως» για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, και σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο, άναψε η επιτροπή λοιμωξιολόγων σε έκτακτη συνεδρίασή της

Σε νεώτερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αυριανή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων στις 15:00 το μεσημέρι θα αποφασισθεί το μέλλον του εμπορίου και του click away.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr