Κορονοϊός – Χαλκίδα: Δύο θετικά κρούσματα από τα Rapid test
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Χαλκίδα: Δύο θετικά κρούσματα από τα Rapid test

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ομάδα Διαχείρησης covid που δημιούργησε ο Φάνης Σπανός.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο κέντρο της πόλης μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν γίνει 100 rapid test, από τα οποία βρέθηκαν δυο θετικά.

Ο έλεγχος γίνετε στην οδό Αβάντων (πίσω από Δικαστικό Μέγαρο), και θα θα διαρκέσουν έως τις 13:30. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη, στο σημείο βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανος.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου τα κατάστημα στο κέντρο της πόλης είναι ανοιχτά, με τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κρατώντας αποστάσεις και φορώντας όλοι μάσκες.

Τι είναι τα rapid tests

Τα rapid tests, σε αντίθεση με τα μοριακά, ανιχνεύουν το αντιγόνο του ίδιου του ιού, μέσα σε λίγα λεπτά. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυρότητα του τεστ μπορεί να αγγίζει και το 90%. Τα περισσότερα «γρήγορα τεστ» που κυκλοφορούν δεν ανιχνεύουν τον ιό, αλλά τα αντισώματα που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός εναντίον του.

Η ανάπτυξη όμως αυτών των αντισωμάτων δεν είναι άμεση. Αρχίζει μερικές ημέρες μετά την έναρξη της νόσου και κορυφώνεται αρκετές εβδομάδες μετά. Σύμφωνα, δε, με τις φαρμακευτικές εταιρείες, το rapid test έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα έναντι του PCR: Το άμεσο αποτέλεσμα και τη χαμηλότερη τιμή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr