Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Γιατί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 – Στάση αναμονής για σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Γιατί απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 – Στάση αναμονής για σχολεία

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και για τα σχολεία που παραμένουν ανοιχτά μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Τον λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού ΣυλλόγουΑθανάσιος Εξαδάκτυλος. Παράλληλα ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε και στην απόφαση λοιμωξιολόγων και κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Μιλώντας στο Star, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα είναι ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες. «Το πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι στις μεγάλες πόλεις μένει να το δούμε», σημείωσε. Παράλληλα, τόνισε  ότι «είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι κατανοεί την ανάγκη των πολιτών να βγουν στις παραλίες το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ωστόσο υπογράμμισε ότι ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού. Μάλιστα, τόνισε πως για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. «Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος», συμπλήρωσε.

Γιατί έμειναν ανοιχτά τα σχολεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44. «Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος» υπογράμμισε.

«Ενδεχομένως το νέο στέλεχος διαφοροποιεί τα δεδομένα και αυτό είναι κάτι που εξετάζεται με μεγάλη προσοχή», σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ πρόσθεσε ότι «αν δούμε απότομη αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να τρέξουμε να πάρουμε μέτρα (για σχολεία και λιανεμπόριο) γιατί η μετάλλαξη του κορονοϊού κινείται ταχύτερα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr