Κορονοϊός: Μειώνονται καθημερινά τα κρούσματα στα σχολεία της Εύβοιας – 52 νέες μολύνσεις σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Μειώνονται καθημερινά τα κρούσματα στα σχολεία της Εύβοιας – 52 νέες μολύνσεις σήμερα

Τα κρούσματα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Νομού Εύβοιας σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου.

Από το πρωί της Δευτέρας που πέρασε, όπου και χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, έπειτα από τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι ειδικοί παρακολουθούν βήμα βήμα την εξέλιξη με τα κρούσματα κορονοϊού.

Τις δυο πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων Εύβοιας, βρέθηκαν θετικά πάνω από 700 self test, δημιουργώντας ανησυχία σε γονείς και επιστημονική κοινότητα.

Σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν 47 νέα κρούσματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 5 νέες μολύνσεις σε εκπαιδευτικούς.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Γρηγόρης Δάσκος, μίλησε στο evima.gr και μεταφέρει την εικόνα σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νομού.

“Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων ξεκίνησε με αυξημένα κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών. Ειδικότερα μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν (με τα αυξημένα σέλφ τεστ που διενεργήθηκαν τις δυο πρώτες ημέρες της εβδομάδας ) 90 εκπαιδευτικοί και 394 μαθητές θετικοί στον κορονοϊό. Τα σχολεία παρά τις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών, που απουσιάζουν λόγω νόσησης από τον κορονοϊό , λειτούργησαν ομαλά αφού δεν υπάρχει συγκέντρωση πολλών κρουσμάτων σε λίγες σχολικές μονάδες αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων μας καλύπτουν τα κενά που δημιουργούνται. Παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε άμεσα σε διορισμούς εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά όπου προκύπτουν. Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων των σχολικών μονάδων προβλέπεται η άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης . Προτεραιότητα όλων μας στη διεύθυνση εκπαίδευσης και στα σχολεία , είναι η ομαλή και απρόσκοπτη συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων προς όφελος των μαθητών με την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης όπως αυτά έχουν προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη όμικρον”, σημείωσε ο κ. Δάσκος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr