Κορονοϊός: Νέο «άλμα» κρουσμάτων στα σχολεία της Εύβοιας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Νέο «άλμα» κρουσμάτων στα σχολεία της Εύβοιας

Νέα αύξηση κατέγραψαν τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σήμερα, στην Εύβοια.

Νέα αύξηση παρουσίασαν σήμερα τα κρούσματα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr τα σημερινά κρούσματα στα σχολεία της Εύβοιας, καταγράφονται 57 σε μαθητές, 4 σε εκπαιδευτικούς και 3 σε λοιπό προσωπικό.

Τα κρούσματα στα σχολεία της επικράτειας μειώνονται, διαπιστώνει το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανέφερε σήμερα η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή, μέχρι χθες βράδυ είχαν δηλωθεί 8.278 θετικά self test, τονίζοντας πως είναι εν δυνάμει κρούσματα και θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι αύριο θα μοιραστούν από τα φαρμακεία νέα self test στους μαθητές, επισημαίνοντας πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.

Η κ. Μακρή είπε επίσης ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα.

Για το άνοιγμα των σχολείων, η ίδια επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται, ενώ σημείωσε πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται κι αυτό οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας.

Σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού για την άδεια ειδικού σκοπού, προανήγγειλε πως εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις, λέγοντας ότι «αναζητείται η χρυσή τομή», ώστε οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και «να μη γίνει κατάχρηση».

Τέλος, για τις καταλήψεις στα σχολεία, η κ. Μακρή είπε ότι την Παρασκευή ήταν περίπου 300 αλλά μειώνονται, και υπενθύμισε ότι σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται η τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr