Κορονοϊός – Παγώνη: Μετά το Πάσχα ίσως βγάλουμε τις μάσκες – Υποχωρούν αργά οι σκληροί δείκτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Παγώνη: Μετά το Πάσχα ίσως βγάλουμε τις μάσκες – Υποχωρούν αργά οι σκληροί δείκτες

Για τα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (4/2) η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

Αναφορικά με την τρίτη -αναμνηστική δόση- του εμβολίου η κα Παγώνη ανέφερε ότι «οι μελέτες έχουν γίνει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση και ειδικά οι άνω των 60 ετών και δη εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την δική μας περίπτωση στην Ελλάδα, με τις άλλες χώρες. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε άλλο στάδιο της πανδημίας. Υπάρχουν άνθρωποι άνω των 60 ετών, με υποκείμενα που κάνουν τις επιπλοκές ειδικά με τη “Δέλτα”, η οποία μπορεί να μην είναι επιθετική όσο η “Όμικρον”», ανέφερε η καθηγήτρια και συνέχισε «η “Δέλτα” είναι μία δύσκολη παραλλαγή, προκαλεί πνευμονίες. Οι 300.000 ανεμβολίαστοι, όπως και εκείνοι που έχουν κάνει τη μία ή τις δύο δόσεις, μπορεί να αρρωστήσουν πολύ βαριά».

«Το υγειονομικό προσωπικό είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν κάθε περίπτωση που φτάνει. Η περαιτέρω ενίσχυση αλλά και η χρηματοδότηση των νοσοκομείων είναι σημαντική και απαραίτητη», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Όσο αφορά στην πορεία της πανδημίας, η ίδια ξεκαθάρισε ότι, «οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι και οι ασθενείς ΜΕΘ, θα αργήσουν να μειωθούν, γιατί όταν είσαι στη μονάδα και έχεις τις επιπλοκές του, είναι δύσκολο να πάρεις εξιτήριο. Σιγά σιγά με αργούς ρυθμούς σταδιακά θα γίνει αυτό».

«Οι περιορισμοί για τις μάσκες θα πάει μετά το Πάσχα, από Ιούνιο και μετά, εάν συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Εάν αυτή τη στιγμή, που έχουν αρθεί οι περιορισμοί στην εστίαση, θα πάμε με το σκεπτικό να φάμε και να διασκεδάσουμε, πάντα με προσοχή», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr