Κορονοϊός – Ψαχνά: Κλείνουν τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου λόγω covid
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Ψαχνά: Κλείνουν τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου λόγω covid

Με απόφαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας

Αναστολή λειτουργίας Β και Γ τάξεων του 3ου δημοτικού σχολείου Ψαχνών από 9/2/21 έως και 21/2/21 λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Νέος συναγερμός στην εκπαιδευτική κοινότητα της Εύβοιας όπου αποφάσισε να κλείσει και άλλες τάξεις λόγω του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα γονείς ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το ολικό κλείσιμο των σχολείων, ενώ έκρηξη» των κρουσμάτων του κορονοϊού αναμένεται σήμερα, καθώς από τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο αριθμός θα είναι σίγουρα τετραψήφιος και θα πλησιάζει -ίσως και ξεπεράσει- τις 1.700 νέες μολύνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων κορονοϊού ενδεχομένως να βρίσκεται μεταξύ 1.700 με 1.800, ενώ μέχρι νωρίς το μεσημέρι είχαν καταγραφεί περίπου 1.200.

Η Αττική είναι η περιοχή που ανησυχεί τους ειδικούς και την κυβέρνηση και γι΄ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα η επιδημιολογική κατάσταση φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση για να λάβει την απόφαση για ένα σκληρό lockdown στην Αττική.

Στο «κόκκινο», ωστόσο βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη για την οποία πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστας, με το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων να είναι ορατό.

Την εβδομάδα 24/1-30/1 καταγράφηκε αύξηση 11% στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 0-9 ετών.

Στην Εύβοια επικρατεί έντονη ανησυχία με την διασπορά του ιού στα σχολεία καθώς καθημερινά αναστέλλεται η λειτουργία πολλών τμημάτων. Από την στιγμή που υπάρχει έντονη αύξηση των κρουσμάτων στην Κοινότητα, υπάρχεις ταχύτατη διασπορά και στα παιδιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr