Κορονοϊός: Rapid tests σήμερα στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Rapid tests σήμερα στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Rapid tests στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών σήμερα

Σήμερα Παρασκευή 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν Rapid tests ανίχνευσης COVID-19, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών από την ομάδα covid της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στις 10.00 το πρωί. 

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) σε συνεργασία με Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την διασφάλιση της δημόσιας Υγείας θα διενεργήσουν σε όλες τις κρατούμενες Rapid tests ανίχνευσης COVID-19.

Τα περισσότερα rapid test αντιγόνου για COVID-19 (Ag-RDT) χρησιμοποιούν ως μέθοδο την ανοσοχρωματογραφία που χρησιμοποιείται συνήθως για τον έλεγχο HIV, ελονοσίας και γρίπης. Τα Ag-RDT συνήθως αποτελούνται από μια πλαστική κασέτα με θέση εισαγωγής του δείγματος (sample) και ρυθμιστικό διάλυμα (buffer). Η κασέτα αυτή περιλαμβάνει και δοκιμασία ελέγχου για την επιβεβαίωση της σωστής λειτουργίας της κασέτας (control). Στην περίπτωση των rapidtestγια τον SARS-CoV-2, ο στόχος είναι συχνά μια πρωτεϊνη του νουκλεοκαψιδίου του ιού, που προτιμάται λόγω της σχετικής αφθονίας της. Συνήθως, όλα τα υλικά που απαιτούνται για τη διεξαγωγή της δοκιμής, συμπεριλαμβανομένων των υλικών συλλογής δειγμάτων, παρέχονται στο εμπορικό κιτ, με εξαίρεση ένα χρονόμετρο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr