Κορονοϊός: Ρεβεγιόν με rapid test και το lockdown που είναι στο τραπέζι – Τι θα γίνει με τα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ρεβεγιόν με rapid test και το lockdown που είναι στο τραπέζι – Τι θα γίνει με τα σχολεία

Στους ρυθμούς της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης όμικρον κινούνται στην κυβέρνηση και ήδη , όπως ενημερώθηκα σχετικά, έχουν καταλήξει σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Στους ρυθμούς της πανδημίας και της νέας μετάλλαξης όμικρον κινούνται στην κυβέρνηση και ήδη , όπως ενημερώθηκα σχετικά, έχουν καταλήξει σε όλα τα πιθανά σενάρια.

Όπως, λοιπόν με ενημέρωσε η γάτα έχει κλειδώσει η απόφαση για την υποχρεωτική διεξαγωγή ενός rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε όσους θα θελήσουν να βγουν έξω και να το γιορτάσουν.

Δηλαδή οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο ρεβεγιόν και το αποτέλεσμα ενός αρνητικού τεστ καθώς οι ανεμβολίαστοι έτσι και αλλιώς έχουν αποκλειστεί από τους χώρους εστίασης και τα κέντρα διασκέδασης.

Ο σκοπός αυτού του μέτρου είναι όσοι βγουν θετικοί να κάτσουν σπίτια τους και να μην υπάρξει διασπορά. Μαθαίνω πως ένα ανάλογο σχέδιο είχε εκπονηθεί και για τα Χριστούγεννα, όμως τελικά δεν θα υλοποιηθεί για πρακτικούς λόγους, δηλαδή το σκεφτήκαμε μάλλον αργά και δεν προλάβαμε.

Σε άλλα μέτρα μαθαίνω πως παρά τα όσα ακούγονται, τα σχολεία δεν θα κλείσουν καθώς η διασπορά της πανδημίας στους συγκεκριμένους χώρους φαίνεται ακόμα να ελέγχεται ενώ από το Υπουργείο Παιδείας που το έψαξα το θέμα μου λένε, και ίσως έχουν δίκιο, πως στη μαθητική κοινότητα γίνεται και ο πιο ουσιαστικός έλεγχος με συνεχή ελέγχους στους μαθητές. Βέβαια και εδώ θέλω την προσοχή σας, έμαθα πως τα σχολεία μπορεί και να κλείσουν αν τελικά πάμε σε ένα συνολικό λόκ ντάουν.

Μα θα μου πείτε, εδώ έχουμε τους πάντες στην κυβέρνηση να διαβεβαιώνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Και όμως ήρθε η γάτα χθες το βράδυ και μου σφύριξε πως το σενάριο ενός νέου γενικευμένου lockdown παραμένει ζωντανότατο και έχει μάλιστα συζητηθεί αλλά είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας μετά τις γιορτές.

Με απλά λόγια αν μετά τις γιορτές παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, κάτι που το θεωρώ σίγουρο, και συνεχιστεί η επιβάρυνση στο δημόσιο σύστημα υγείας ετοιμαστείτε για μέσα. Και επειδή θα ρωτήσετε που θα βρεθούν τα λεφτά, να σας πω πως σε ένα νέο lockdown δύσκολα βλέπω να υπάρξουν και τα ανάλογα μέτρα στήριξης που είδαμε κατά το παρελθόν.

Κλείστε λοιπόν τα ραντεβού σας για να κάνετε οικογενειακώς τα τεστ, μην ψάχνετε ανοιχτό φαρμακείο λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr