Κορονοϊός: «Βράζουν» τα σχολεία της Εύβοιας – Πάνω από 700 νέα κρούσματα σε μαθητές & εκπαιδευτικούς σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Βράζουν» τα σχολεία της Εύβοιας – Πάνω από 700 νέα κρούσματα σε μαθητές & εκπαιδευτικούς σήμερα

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της πανδημίας στις σχολικές μονάδες της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας.

Χτύπησε το πρωί το πρώτο κουδούνι μετά τις γιορτές με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Εύβοιας, να πηγαίνουν στα σχολεία με τα νέα μέτρα. Πάντως τα self-tests που έκαναν χθες το βράδυ έδειξαν ότι πάνω 700 παιδιά δάσκαλοι και καθηγητές, είναι θετικοί στον κορoνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr 648 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας.

Νωρίτερα όπως είχε αναφέρει το evima.gr, είχαν βρεθεί 60 εκπαιδευτικοί, θετικοί στον ιό. Οι εκπαιδευτικοί απουσιάζουν από τα σχολεία λόγω covid 19 και πρόκειται για νηπιαγωγούς, δάσκαλους και άλλες ειδικότητες σε σχολεία όλης της Εύβοιας.

Αρκετοί επιστήμονες, πάντως, εκφράζουν φόβους, ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων και διασπορά στην κοινότητα. Άλλοι, ωστόσο, τονίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα γίνει καλύτερη ανίχνευση.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι γονείς που ανησυχούν με τα αυξημένα κρούσματα και δηλώνουν ότι θα ήταν καλύτερο τα σχολεία να έμεναν κλειστά για ακόμα 1-2 εβδομάδες. Σε ισχύ παραμένουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν και σήμερα δεύτερο self-test για να πάνε αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη άλλο ένα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr