Κούγιας για βιτριόλι – Αυτός είναι ο χρόνος φυλάκισης για την δράστρια έαν δικαστεί με ελαφρυντικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κούγιας για βιτριόλι – Αυτός είναι ο χρόνος φυλάκισης για την δράστρια έαν δικαστεί με ελαφρυντικά

Τι είπε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για την ποινή φυλάκισης της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε τις εξελίξεις στη δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση για τα χρόνια στα οποία θα μπορούσε να ανέλθει η ποινή φυλάκισης για την δράστρια.

Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι το αδίκημα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην κατηγορούμενημε τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, επέσυρε ποινή φυλάκισης 10 έως 20 χρόνια. «Ακόμα και ελαφρυντικά να είχε κάποιος, η ποινή δεν μπορούσε να είναι μικρότερη από 10 χρόνια».

Στη συνέχεια, είπε ότι «με τον νέο κώδικα η ποινή είναι 5 έως 15 χρόνια. Εάν μάλιστα το δικαστήριο δεχθεί ελαφρυντικά, μπορεί η ποινή να είναι από 1 έως έξι χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη «στέκεται νομικά», ενώ όπως είπε το ζήτημα του δόλου θα είναι το καθοριστικό της υπόθεσης.

Όσον αφορά την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος, ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη».

Τέλος, σχολιάζοντας την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων, επισήμανε ότι «οι άντρες σε αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πιο αυστηροί από τις γυναίκες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr