Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειτουργία στον Ιερό Ναό της πολιούχου Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής από τον Μητροπολίτη Χαλκίδας

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής στη Χαλκίδας

Συνεχιζομένων, μέχρι την 1 Αυγούστου 2022, των λατρευτικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη της Αγίας οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδος, στον παλαιοχριστιανικό ενοριακό Ι. Ναό της, το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 το πρωί, ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο, με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Σπυρίδωνος Μουζακίτη, συνταξιούχου οδηγού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής Χαλκίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο και προεξάρχοντος αυτού στη Θεία Λειτουργία, κατόπιν ετελέσθη το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Σπυρίδωνος.

Τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97, 7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν ζωντανά οι ιερές ακολουθιές, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Κορίνθου κ. Διονύσιος αναφερθείς στο πρόσωπο και την διακονία του κεκοιμημένου παρά τους Μητροπολίτες Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) και κύριο Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) και στην συνέχεια, με αφορμή την διακονία του μακαριστού Σπυρίδωνος, ανέπτυξε το στηρικτικό, προς τον Απόστολο Παύλο και το διαδοχικό έργο του εορταζομένου Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος Επίσκοπος Κορίνθου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr